Bad och simskola

Växjö simhall

Vid Växjösjön i Växjö hittar ni oss, en stor träningsanläggning med både gym och bad. Välkommen att motionssimma, ta en avkopplande stund i bastun efter träningspasset eller simturen eller varför inte ta med hela familjen för lek och bad i barnpoolen och äventyrsbadet? Tillgång till simhallen ingår i gym-medlemskapet på Actic!

Vårt utbud

• 25-meters bassäng
• Barnpool
• Äventyrsbad
• Multibassäng
• Aqua-klasser
• Bastu

Öppettider bad

Viktig information
 • Trivselregler och säkerhetsregler

  Vi följer Konsumentverkets riktlinjer för en säker badanläggning. Som gäst i vår simhall har du ansvar för din egen säkerhet. Det innebär att du:

  • Följer de anvisningar som gäller för anläggningen.

  • Icke simkunnig ska åtföljas av en myndig person som ska ansvara för dig under din vistelse.

  • Tar ansvar för övervakning enligt gällande riktlinjer för medföljande barn under 12 år.

  • Kontaktar personal om olycka eller incident inträffar.

  Vi ansvarar för att:

  • Kontinuerligt utbilda vår personal i HLR och livräddning.

  • Ingripa vid larm om olycka eller incident genom att följa våra gällande riktlinjer.

  Övrigt:

  • För att låsa in värdesaker och kläder i våra skåp krävs ett hänglås, vilket finns att köpa på anläggningen.

  • Barnvagnar är förbjudet att ta med ut i simhallen.

 • Prislista


  Vuxen vardag före kl 15.00: 80 kr, övrig tid: 100 kr

  Barn 3-10år: 45 kr

  Ungdom 10-17år: 50 kr

  Simning och bad ingår i träningsmedlemskap på Actic

Simskola

Vi erbjuder simskola på två platser i Växjö, i Växjö simhall och på Solvändan som ligger på Högstorpsvägen 147 H i Växjö.
Våra simlärare är utbildade genom SLS – Svenska livräddningssällskapet. Vi vill att alla barn i simskolan oavsett ålder ska få god och ökad vattenvana och vi arbetar hela tiden med säkerhet och självlivräddningsövningar. Vi gör alltid våra övningar på barnens villkor med ledare som alltid är tillsammans med barn och vi följer en kursplan som är i linje med barnets utveckling.
Privatlektioner
Vi erbjuder även privatlektioner för dig som vill lära dig simma, eller för att jobba på din teknik och få en mer energisnål simning. Gäller både för barn och vuxna. För mer information, kontakta oss på mail: vaxjosimskola@actic.se

Simskola Växjö simhall

På simskolan i Växjö simhall simmar vi i multibassängen där vattnet är cirka 29 grader. Vi erbjuder simkurser från 5 år och uppåt.
Just nu är vi i fullgång med Simskola, Minisimskola och Babysimskola. Följande veckor har vi släpp för bokningsbara platser:

 • Vecka 5, Kursverksamheten startar vecka 11.
 • Vecka 13, Intensivkurser för Babysimskola. Kursen är under veckorna 21,22,23,24.
 • Vecka 24, Kursverksamhet startar vecka 34.
 • Vecka 37, Kursverksamhet startar vecka 42.
 • Vecka 46, Kursverksamhet startar vecka 2.

Simskola Solvändan

På Solvändan simmar vi ett varmt och skönt vatten cirka 33-34 grader med ett sluttande djup från 100 cm – 130 cm. Vi erbjuder simkurser i alla åldrar: babysim, minisim och simskola.

Våra simkurser
 • Babysim steg 1

  Ålder: Från ca 3-11 månader, med läkt navel. En badande vuxen i vattnet. Inga förkunskaper krävs. Mål med kursen: Att få barnet att upptäcka vattenglädje, och på ett harmoniskt och avslappnande sätt få både barn och förälder att känna sig trygga i vattnet. Vi vänjer barnet att få vatten över huvudet. Vi introducerar dyket.

 • Babysim steg 2

  Förkunskaper: Ha gått Babysim steg 1. En badande vuxen i vattnet. Mål med kursen: Fortsätt att utveckla övningarna från steg 1 genom att få barnet att känna sig alltmer tryggt och självständigt i vattnet. Vi påbörjar det viktiga med att greppa kanten ta sig framåt och vänd tillbaka.

 • Babysim steg 3

  Förkunskaper : Har gått babysim steg 2. En badande vuxen med i vattnet. Mål med kursen: Fortsätt att utveckla övningarna från steg 2 genom att få barnet mer självständig i vattnet. Vi lägger ett större fokus på säkerheten i vattnet och självräddning. Målet med Självräddning: vändning och ta sig tillbaka till kanten.

 • Minisim 1-2 år

  Förkunskaper: inga förkunskaper krävs. En badande vuxen med i vattnet. Denna kursen vänder sig till dig som vill underhålla kunskaperna från stegen i babysim samt dig som är nybörjare. Kursen är individanpassad. Målsättning: Öva upp vattenvanan och träna på att självständigt kunna ta sig fram i vattnet.

 • Minisim 2-3 år

  Inga förkunskaper. En badande vuxen i vattnet. Mål med kursen: Genom lek och olika övningar öka barnets vilja att ta sig fram i vatten på ett bra och säkert sätt. En viktig del i kursen är att träna på att komma ner i vattnet från kanten, vända tillbaka och klättra upp igen. En lektion ägnar vi åt klädsim och lättare livräddningsmoment.

 • Minisim 3-4 år

  Inga förkunskaper. En badande vuxen i vattnet. Mål med kursen: Stort fokus på vattensäkerhet, glid- och flytövningar. Och genom lek öva upp vattenvana och vattensäkerhet. En lektion ägnar vi åt klädsim och lättare livräddningsmoment.

 • Minisim 4-5 år

  Inga förkunskaper. En badande vuxen i vattnet. Bra att veta: Förbereda barnet för simskola där barnet själv ska kunna ta till sig instruktioner från simläraren. Vi arbetar mot att barnet ska bli mer självständig i vattnet. För att vara förberedd inför simskola steg 1, där vi inte har vuxna med i vattnet. Mål med kursen: Goda kunskaper hur man gör arm och bentag. Uppnå vattenvana, d.v.s. utan flythjälp kunna hoppa från kant och doppa huvudet – vilket är förkunskapskravet för simskola steg 1. En lektion ägnar vi åt klädsim och lättare livräddningsmoment.

 • Simskola Fokus vattenvana från 5 år

  · Inga förkunskaper. En badande förälder med i vattnet. · Mål: Vattenvana, d.v.s. utan flythjälp eller förälderns hjälp kunna hoppa från kant och doppa huvudet utan hjälp på grunt vatten. Samt kunna grunderna i bröst- och ryggsim med hjälp av flythjälpmedel. Vi testar även på att vara utan en förälder i vattnet. Målen är för att bli redo för Steg 1. · Varje lektion pratar vi några minuter om bad-, båt- och isvett. En lektion ägnar vi åt klädsim och lättare livräddningsmoment.

 • Simskola Steg 1 från 5 år

  · Utan vuxen med i vattnet, vi välkomna en vuxen att kolla på vad vi gör i simskolan första och sista lektionen. · Förkunskaper: Vattenvana, d.v.s. utan flythjälp kunna hoppa från kant och doppa huvudet utan hjälp på grunt vatten. · Mål med kursen : Få en ökad vattenvana, kunna flyta på mage och rygg utan flythjälpmedel i minst 15-20 sekunder. För att sedan påbörja grunderna i bröst- och ryggsim för en säker simning Kunna simma minst 8 meter utan flythjälp i bröst- eller ryggsim. · Varje lektion pratar vi några minuter om bad-, båt- och isvett. En lektion ägnar vi åt klädsim och lättare livräddningsmoment.

 • Simskola Steg 2

  Utan vuxen med i vattnet, vi välkomna en vuxen att kolla på vad vi gör i simskolan första och sista lektionen. · Förkunskaper : Ha en ökad vattenvana, kunna flyta på mage och rygg utan flythjälpmedel i minst 15-20 sekunder. För att sedan påbörja grunderna i bröst- och ryggsim för en säker simning Kunna simma minst 8 meter utan flythjälp i bröst- eller ryggsim. · Mål med kursen: Kunna flyta utan flythjälp, simma 16 m bröstsim med korrekta arm- och bentag med huvudet över vattnet och 16 m ryggsim utan flythjälpmedel. Vi börjar även introducera att simma på olika djup. · Varje lektion pratar vi några minuter om bad-, båt- och isvett. En lektion ägnar vi åt klädsim och lättare livräddningsmoment.

 • Simskola Steg 3

  · Utan vuxen med i vattnet, vi välkomna en vuxen att kolla på vad vi gör i simskolan första och sista lektionen. · Förkunskaper: Kunna flyta utan flythjälp, simma 16 m bröstsim med korrekta arm- och bentag med huvudet över vattnet och 16 m ryggsim utan flythjälpmedel. Vi börjar även introducera att simma på olika djup. · Mål med kursen: Kunna simma minst 25-50 meter bröst- och ryggsim. Vi övar in teknik och kondition i simningen, för att simma på ett bra och säkert sätt när man ska simma långt. Bassängdjupet kommer att ändras mellan lektionerna p.g.a. att vi ska vänja deltagarna av att simma på olika djup. · En lektion ägnas åt vattenlivräddning, kasta livboj, förlängda armen och vattentrampa. Varje lektion pratar vi några minuter om bad-, båt- och isvett.

 • Simskola Steg 4

  · Utan vuxen med i vattnet, vi välkomna en vuxen att kolla på vad vi gör i simskolan första och sista lektionen. · Förkunskaper: Kunna simma minst 25-50 m bröst- och ryggsim. Vi övar in teknik och kondition i simningen, för att simma på ett bra och säkert sätt när man ska simma långt. Bassängdjupet kommer att ändras mellan lektionerna p.g.a. att vi ska vänja deltagarna av att simma på olika djup. · Mål med kursen: Kunna simma minst 100 m bröstsim och minst 100 m ryggsim, på djupt vatten(minst 140 cm utan flythjälpmedel) · En lektion ägnas åt vattenlivräddning, kasta livboj, stabilt sidoläge, och vattentrampa. Varje lektion pratar vi några minuter om bad-, båt- och isvett.

 • Simskola från 7 år

  Inga förkunskaper. Mål med kursen: Kunna simma bröstsim och ryggsim med korrekta arm- och bentag, utan flythjälp. Samt öka vattenvana samt vattensäkerheten. Varje lektion pratar vi några minuter om bad-, båt- och isvett. En lektion ägnas åt klädsim och livräddning.

 • Nybörjare Crawl

  Förkunskaper: Kunna simma minst 200 meter varav 50 meter på rygg. God Vattenvana. Mål med kursen: Kunna simma 50 meter frisim med korrekt andning. Kunna grunderna i tekniken ( så som rotation, 3 takts andning, drag och hög armbåge) Teoretiskt kunna utföra voltvändning.

 • Fortsättning Crawl

  Förkunskaper: Ha gått crawl Nybörjare. Kunna simma minst 50 meter crawl. Samt 200 meter varav 50 meter på rygg. God Vattenvana. Mål: Kunna simma 200 meter crawl. Ha korrekt teknik, så som rotation, andning, drag och hög armbåge. Teoretiskt kunna utföra voltvändningar och starter.

Hitta gym Bli medlem
Varukorg
Provträna
Kontakta oss Kontakta oss