Bad och simskola

Delphinenbadet

Actic Delphinenbadet bjuder in till stora träningsmöjligheter. Förutom gym och gruppträning i gymmet är du välkommen att motionssimma i bassängen. Vi erbjuder även simskola för både barn och vuxna. Tillgång till badet ingår i ditt medlemskap på Actic. Varmt välkommen till oss på Delphinenbadet!

Vårt utbud

• Bassäng 4 banor med vattentemperatur 27 grader
• Bastu
• Simskola

Öppettider

Dygnetrunt-delen av gymmet är alltid öppen, även på röda dagar!
Reception och entrédörrar stängs en halvtimme innan bemannade tider slutar. In-och utgång sker genom sluss i dygnetruntdelen.
Du behöver hänglås till våra skåp, det går bra att ta med eget eller köpa av oss för 59 kr.
Vattentemperaturen i stora bassängen är 27 grader och i lilla plaskpoolen 29 grader.
Välkomna!

Se bassängschema här! Observera att bassängen är stängd vecka 26-27.

Viktig information
 • Trivselregler och säkerhetsregler

  Vi följer Konsumentverkets riktlinjer för en säker badanläggning. Som gäst i vår simhall har du ansvar för din egen säkerhet. Det innebär att du:

  • Följer de anvisningar som gäller för anläggningen.

  • Icke simkunnig ska åtföljas av en myndig person som ska ansvara för dig under din vistelse.

  • Tar ansvar för övervakning enligt gällande riktlinjer för medföljande barn under 16 år.

  • Kontaktar personal om olycka eller incident inträffar.

  Vi ansvarar för att:

  • Kontinuerligt utbilda vår personal i HLR och livräddning.

  • Ingripa vid larm om olycka eller incident genom att följa våra gällande riktlinjer.

  Övrigt:

  • Duscha innan bad och simning.

  • Det är inte tillåtet att springa i simhallen.

  • Alla betalar inträde (även föräldrar som följer med sina barn)

  • Simhallen är obevakad, all simning sker på egen risk.

 • Åldersgräns

  Barn upp till 16 måste ha medföljande ansvarig, gäller både gym och bad.

 • Prislista


  Engångsavgift:
  Vuxen 70 kr
  Student/senior 60 kr
  Barn 3-15 år 40 kr
  10 klipp:
  Vuxen 650 kr
  Student/senior 550 kr
  Barn 3-15 år 299 kr

Välkommen till vår simskola på Actic Delphinenbadet! Vi erbjuder simskola för barn från 5 år och uppåt i grupper med 7-8 barn/grupp. Vårt fokus och mål med vår simverksamhet är att lära barnen en god vattenvana, lära ut byggstenar för att bli simkunnig och känna sig trygg i vattnet. Vi arbetar oss sedan successivt framåt för att få en god start inom simningen och teknik i de olika simsätten. Vi vill att barnen ska längta tills nästa sim- tillfälle och därför är våra ledord: Lekfullhet och glädje att få röra sig i vatten!
Det är viktigt att välja rätt simskolenivå för barnet. Barnet ska klara av alla förkunskapskrav utan hjälpmedel. Tänk på att inte välja ett för högt nivå till ert barn. Barn utvecklas i väldigt olika takt, därför behöver vissa gå en simkurser (nivå) flera gånger för att klara målen och kunna gå vidare till nästa nivå. Det är inte ovanligt att gå om ett nivå flera gånger.
Vi erbjuder även simskola för vuxna, både för nybörjare och erfarna simmare med 8 deltagare/grupp.
For all information in english, please read this document.

Anmälan

Vårtermin 2024
 – Period 1 vecka 2-9 (8 tillfällen)
Anmälan öppnar 20 december under förmiddagen på denna länk.
Anmälningen och betalningen är bindande och vi återbetalar inte. Läs därför kunskapskraven i beskrivningen nedan INNAN anmälan görs.
 • Priset för barnsimskolan är 1360 kr för 8 tillfällen. Lektionerna är 30 minuter.
 • Priset för vuxensimskolan är 2000 kr för 8 tillfällen. Lektionerna är 45 minuter.
Frågor? Maila oss på simskola.delphinen@actic.se eller ring +46(0)46131578.
Schema
Måndagar

16:30 – 17:00 Baddare Grundkurs
17:00 – 17:30 Baddare Fortsättningskurs
17:30 – 18:00 Pingvinen
18:15 – 19:00 Vuxen – Lär dig simma (bröstsim)
19:00 – 19:45 Vuxen – Crawl

Söndagar

12:00 – 12:30 Baddare Grundkurs
12:30 – 13:00 Baddare Grundkurs
13:00 – 13:30 Baddare Fortsättningskurs
13:45 – 14:15 Pingivinen
14:15 – 14:45 Fisken Grundkurs
14:45 – 15:15 Fisken Fortsättningkurs

Våra simkurser
 • Baddare Grundkurs 5-6 år


  Förkunskapskrav: inga förkunskapskrav. Barnet måste kunna bottna på den grunda delen (90 cm). Simglasögonen är EJ tillåtet. Utan föräldrar. Mål: Vattenvana samt med att doppa hakan, öronen och huvudet, bubbla med munnen, hoppa från kanten, glida och livräddning. Allt sker på den grunda delen av bassängen.

 • Baddare Fortsättning 5-6 år

  Förkunskapskrav: Doppa huvudet, bubbla i vattnet, hoppa från kanten på det grunda, glida på det grunda. Mål: Vattenvana i den djupa delen av bassängen, hoppa från kanten på det djupa och glida samt bubbla på det djupa. Flyta båda på mage och rygg, rotera mellan dessa två lägen samt livräddning. Barnet måste kunna bottna på den grunda delen (90 cm). Simglasögonen är ej tillåtet. Utan föräldrar

 • Pingvinen 6+ år

  Förkunskapskrav: Doppa huvudet, hoppa från kanten, glida och flyta på rygg och mage på både grunt och djupt vatten. Mål: Lära sig bensparken som är grunden till att lära sig crawl. Hoppa från kanten och simma 10m i magläge och ryggläge både på det grunda och det djupa, flyta i 10 sekunder och hämta upp ett föremål från botten med händerna samt livräddning. Barnet måste kunna bottna på den grunda delen (90 cm). Simglasögon är ej tillåtna. Utan föräldrar.

 • Fisken Grundkurs - Fokus på crawl 8+ år

  Förkunskapskrav: Simma 10 meter i magläge och ryggläge, hoppa på egen hand, flyta 10 sekunder, hämta föremål från botten med händerna (grunt vatten), rotera från magläge till ryggläge på både grunt och djupt vatten. Mål: Lära sig grunderna till crawl. Fokus ligger på tekniken för crawl och ryggsim. Lära sig dykning, djupvana samt med att plocka upp föremål från botten på det djupa samt livräddning. Simglasögon rekommenderas. Utan föräldrar.

 • Fisken Fortsättning - Fokus på crawl 8+ år

  Förkunskapskrav: Simma 10 meter i magläge och ryggläge, hoppa på egen hand, flyta 10 sekunder, hämta föremål från botten med händerna, rotera från magläge till ryggläge, dyka. Allt på både grunt och djupt vatten. Mål: Finslipa tekniken i dykning för att sedan övergå till längdssimning. Målet är att först simma 25 m valfritt simsätt på och sedan 50 m på mage samt 25 m på rygg. Livräddning. Simglasögon rekommenderas. Utan föräldrar. Nivån passar även för de som har gått Grodan tidigare och vill få bättre teknik i crawl eller ryggsim.

 • Grodan – Fokus på bröstsim 8+ år

  Förkunskapskrav: på det grunda och det djupa: simma 10 meter i magläge och ryggläge, hoppa på egen hand, flyta 10s, hämta föremål från botten med händerna (grunt vatten), rotera från magläge till ryggläge Utan föräldrar. Nivån passar även för de som har gått Hajen eller Fisken tidigare och vill få bättre teknik i bröstsim. Mål: Förbättra tekniken i bröstsim. Kunna simma 25 m bröstsim samt 25 m ryggsim med liksidiga arm- och bentag. Livräddning.

 • Vuxen - Lär Dig Simma Bröstsim 18+ år

  Förkunskapskrav: Inga Mål: Ökad vattenvana, öva på att flyta och grunden för att kunna börja simma bröstsim. Vi jobbar väldigt individuellt, så gruppen passar även dig som vill förbättra din bröstsimsteknik.

 • Vuxen – Crawl 18+ år

  Förkunskapskrav: Simma 150 m varav 50 m på rygg. Mål: Lära sig grunderna, vattenläge, rotation, benspark, armtag och andning. Att skapa en så avslappnad och naturlig simteknik som möjligt. Vi jobbar individuellt, så både nybörjare i crawl samt de som vill finslipa tekniken är välkomna. Simglasögon rekommenderas. Den här gruppen är inte lämpligt för personer som aldrig har simmat förut.

Information om simskolan

 • Vattentemperatur: 27 grader
 • Är det så att barnen fryser lätt tipsar vi om att ha med varmdryck till simskolan samt att använda badmössa. (Finns att köpa i receptionen)
 • Om barnen har långt hår rekommenderar vi att de har uppsatt hår alternativ badmössa på sig. För att undvika störmoment under lektionen.
 • Tänk på att duscha innan varje tillfälle, med tvål och schampo.
 • Femte tillfället är det livräddningsvecka. Ha med badkläder och kläder (långärmat och långa byxor). OBS! Badkläder under kläderna.
 • OBS! Ingen påminnelse kommer skickas ut vid kursstart.
Lämning och hämtning:
Vi uppmuntrar föräldrar att lämna simhallen under lektionen. Lämna och hämta gärna barnen ensam för att undvika trängseln.

Hitta gym Bli medlem
Varukorg
Provträna
Kontakta oss Kontakta oss