Nyheter

Sandra (PT) – om Actics nya anställningsform för personliga tränare

I mitten på januari gick vi på Actic ut med nyheten om vårt arbete med att professionalisera PT-yrket. Detta genom att kunna erbjuda våra personliga tränare tryggare anställningsform. Den förändring i anställningsformen för personliga tränare som vi på Actic har gjort hoppas vi leder till en större förändring för branschen och PT-yrket i stort.

Vi har pratat med Sandra Zetterqvist som är PT för att höra hennes tankar kring vår förändring av anställningsformen för personliga tränare. Vad innebär denna förändring för henne och hur hon tror detta kommer påverka branschen.

Vad är dina tankar kring de förändringar som vi på Actic gjort gällande anställningsvillkoren för vår Personliga tränare?

Väldigt goda tankar. Det är rätt i tiden att göra våra anställningsvillkor mer säkra för oss tränare då vi tidigare har haft anställningsvillkor som varit mer osäkra och där vår arbetssituation varierat från månad till månad beroende på bokningar. Under pandemin så har det varit mer kännbart då avbokningar och restriktioner har påverkat oss. Roligt att Actic är i framkant och satsar på oss tränare. Jag är otroligt glad att få vara en del i denna framtidssatsning!

Vad hoppas du att denna förändring av anställningsvillkoren för personliga tränare leder till?

Jag hoppas att det leder till stor förändring, både för varje tränare personligen och på hur vårt yrke framställs jämförelsevis mot andra yrkeskategorier. Att vi går från en hobbyverksamhet till ett seriöst jobb där man kan jobba med sitt jobb en längre period och ha ett framtidstänk. Jag har nu jobbat inom träningsbranschen i 9 år och trivs väldigt bra.

Hur tror du att detta kommer påverka branschen?

Till det positiva. Det ger en större tyngd i yrket, att fler inom branschen följer med i utvecklingen och att det kommer diskuteras mer i andra företag både jobb och utbildningsmässigt.

Vad ser du kommer vara den största förändring för dig som Personlig Tränare?

En trygghet och ett lugn. Att sätta fokus på individen och träningen. Att kunna känna en trygghet som andra känner i sitt jobb vid exempelvis sjukdom. Veta vad du har att röra dig med varje månad och kunna satsa även på andra fronter på ett personligt plan såsom köpa lägenhet och spara till pension exempelvis.

Tror du att detta är en positiv förändring för personliga tränare i stort – varför?

Väldigt positiv förändring! Jag hoppas fler kommer haka på och göra en skillnad för oss tränare. Vi vill satsa på träning, hjälpa mer människor till en hälsosam livsstil, oavsett mål. Att kunna se detta yrke som ett seriöst jobb med framtidsutsikter kommer förhoppningsvis leda till att fler söker sig till yrket och fler vågar utbilda sig till tränare.
 
Läs pressmeddelandet om nya anställningsformen för PT

Hitta gym Bli medlem
Varukorg
Provträna
Kontakta oss Kontakta oss