Träningstips

Smidig i sommar

Sommarprogram – smidighet och rörlighet

När solstolen och gräsmattan hägrar mer än gymmet kan du passa på att satsa lite extra på din rörlighet med ett pass som går lika bra att köra på gräset som på stranden eller på picknickfilten. Du behöver inga redskap, men du kommer ändå att utmana såväl rörligheten som smidigheten och styrkan. Kör hela programmet rakt igenom två eller tre varv, så många repetitioner som det står angivet. Försök att verkligen ta ut rörelserna och utmana dig. Det är inte på tid, så om du hittar något stelt ställe, bli kvar där ett extra ögonblick och sträck ut.

 

Utfallssteg med vridning

Börja i yogapositionen hunden, som ett uppochnervänt V med händerna och fötterna i golvet. Böj i knäna så att ryggen kan vara rak. Ta ett stort kliv fram med höger fot, den ska hamna mellan händerna. Sjunk ner med höften och rotera samtidigt överkroppen åt höger och lyft höger arm mot taket. Sätt höger hand i golvet igen och kliv tillbaka till hunden. Upprepa på vänster sida.

Gör 5–7 per sida.

utfall_vridning

 

Anfallande krokodil

Börja på huk med händerna i golvet, så långt fram du kan. Ta nu ett kliv fram med vänster hand och höger ben så att kroppen vrids lite åt höger. Håll armen och benet böjda och håll dig nära golvet. Kliv tillbaka och kliv sedan fram med höger hand och vänster ben.

Gör 5 per sida.

anfall_kroko1 anfall_kroko2

Sidoutfall med fällning

Stå med fötterna höftbrett isär. Ta ett stort kliv ut åt sidan med höger fot, gå ner i ett djupt utfall och fäll samtidigt överkroppen framåt, utåt så att händerna når på utsidan av höger fot. Pressa dig tillbaka upp till start och gör samma sak på andra sidan.

Gör 10 per ben.

sidoutfall

 

Yogapressar

Börja i hunden, som ett uppochnervänt V. Glid sedan fram till en hög planka och låt höften sjunka ner så långt du kan utan att känna obehag. Pressa dig tillbaka med hjälp av axlarna och tryck bröstet genom armarna.

Gör 10 stycken.

yogapress1 yogapress2

 

Trollböj

Stå axelbrett isär med fötterna. Gå ner i en så djup knäböj som du kan och sträck höger arm upp mot taket och rotera överkroppen åt samma håll, blicken på handen. Rotera sedan åt andra hållet. Sträck på benen igen och börja sedan om.

Gör 5–7 stycken.

trollboj

Utfall bakåt och sträck

Stå höftbrett isär med fötterna. Ta ett stort utfallssteg bakåt med höger fot och sträck upp armarna över huvudet och sträck överkroppen uppåt, bakåt. Du ska känna att det sträcker i höger höft. Kliv tillbaka och upprepa med vänster fot.

Gör 10 per ben.

utfall_bakat

 

Trebent brygga

Sitt på rumpan med knäna böjda och fötterna i golvet. Ha vänster hand i golvet bakom dig. Pressa nu upp höften och bröstet så högt upp du kan samtidigt som du sträcker höger hand bakåt, över ditt huvud. Rikta blicken mot höger hand. Kom tillbaka ner tills rumpan nästan nuddar marken och pressa sedan upp igen.

Gör 5–7 per sida.

brygga1 brygga2

 

Läs mer:

Så blir du sommarstark 

Träna i värme

 

Styrketräning

Enkel, säker och effektiv träning

Har du svårt att hitta tiden till träning? Eller vill du få ut mesta möjliga av varje träningspass? På Actic tränar vi enligt träningsmetoden HIT (högintensitetsträning), vilket innebär att du på endast 20 minuter ger din kropp tillräcklig träning för att utvecklas.

Läs mer om styrketräning

 

Läs mer

Träna enligt HIT-metoden

Starta din kostnadsfria provträningsvecka här!

Hämtar personuppgifter...

Du har redan ett aktivt medlemskap och kan därför inte nyttja Prova på erbjudandet. Kontakta din anläggning om du har frågor kring ditt medlemskap!

Du har redan ett konto hos Actic och kan därför inte nyttja Prova på erbjudandet. Kontakta din anläggning om du har frågor kring ditt medlemskap!

Du har angett ett ogiltigt personnummer

Du kan tyvärr inte nyttja erbjudandet eftersom du är under 18 år. Välkommen till anläggningen med en förälder eller ansvarig betalare som är över 18 år så hjälper vi er.

Du kommer få en bekräftelse via mail och sedan är det bara att komma ner till din anläggning och starta din kostnadsfria provträning (OBS, kan bara utnyttjas 1 gång per 6 mån).

  • Behandling av personuppgifter

    Vi behandlar dina personuppgifter i syfte att administrera ditt avtal med oss, för att förbättra vårt tjänsteutbud och för att göra din upplevelse hos oss så bra som möjligt. Läs mer i vår personuppgiftspolicy och våra allmänna villkor.

  • Jag har läst och godkänner Actic´s villkor
  • Nu kör vi!

Nu kör vi!

Frågor och Svar