Träningstips

Månadens instruktör: Anton Hallor

Månadens instruktör: Anton Hallor

Våra gruppträningsinstruktörer är vi otroligt stolta över då de varje dag sprider träningsglädje och inspirerar till hälsa och välmående. Här kommer en presentation av en av våra instruktörer, Anton Hallor, som instruerar i spinning på Actic Örebro Slottsgatan.

Anton-HallorVad tycker du är det bästa med spinning?

Jag tycker om alla typer av konditionsträning och jag gillar att cykla. Det bästa med spinning är att du har friheten att låta fantasin ta dig utanför salen och ut på vägarna. Jag brukar måla upp en bild för mina deltagare att vi befinner oss ute i naturen eller kanske att vi cyklar Tour De France. Detta tycker jag gör att motivationen höjs bland mina deltagare, de känner att det är på väg någonstans och att de beger sig ut på en resa under spinningpasset.

Spinning är dessutom en väldigt intensiv träningsform där du verkligen kan arbeta upp en hög puls, oavsett längden på spinningpasset. Jag brukar köra mycket uppstyrda intervaller under mina pass där deltagarna verkligen får ta ut sig under intervallerna för att sedan hämta ny energi mellan spurtarna.

Vad tycker du är det bästa med att vara instruktör på Actic?

Jag har varit instruktör i snart 2 år och jag tycker att det är så kul att se deltagarna bli motiverade! Jag får se hur de svettas, blir trötta och att de har roligt! Man kan se att de är trötta i kroppen men att de ändå är pigga i ögonen.

Hur tycker du att man ska tänka för att komma igång med träningen?

Om du kliver in på ett gym för första gången så tycker jag att du ska vara öppen och testa allt! Gå på gruppträningspass, testa maskiner på gymmet och hitta din typ av träning. På det viset kan du hitta den träningsform som du tycker är roligast och som du känner att du vill fortsätta med. Sedan kan du utveckla den träningsformen, om du exempelvis tycker om att springa på löpbandet så kan du testa att gå på en löpklass eller kanske kombinera löpbandet med att springa utomhus.

Att träna tillsammans med någon är väldigt roligt och något som kan höja din motivation till att träna. Att hitta en träningskompis som har liknande träningsmål som du är viktigt så att ni kan peppa varandra på den nivån ni tränar på.

Vad är ditt bästa träningstips just nu?

Jag tycker om backintervaller! Hitta din närmaste kulle och spring upp för att sedan jogga ner. Om du springer mycket utomhus nu när våren är här så kan det även vara skönt att springa i nya miljöer. Hitta nya stigar och spring på nya ställen så att löpningen känns rolig om varierande.

 

Frågor och Svar