Träningstips

Högintensiv (HIT) sommarträning

HIT-träning hemma/utomhus

Idrottsmän och -kvinnor har i alla tider varvat högintensiv träning med medel- och lågintensiv. Löpare brukar till exempel lägga in intervaller där de springer snabbare en sträcka, eller backträning där de springer upp för backar och det är högintensiv träning. Fotbollsspelare har också alltid lagt in högintensiva intervaller med t ex hinderhopp, situps, armhävningar, benböj som en del av fysträningen. Utför övningarna i 20 sekunder per övning eller längre tid om man vill det. Gör alla övningarna i 3 omgångar. Viktigast är att du tar i ordentligt. 

 • Armhävning
 • Situps/ Crunch
 • Benböj
 • Utfall på bänk eller sten/stubbe
 • Rodd med vikt-väska eller med gummiband/Hantelrodd med vikter
 • Utfallskliv/högkliv på stubbe/sten
 • Dips

HIT- konditionsträning

Värm först upp med 10 minuters jogging innan du ger dig på intervaller. Sedan ger du ditt absoluta maximum i 15 sekunder till 30 sekunder, och vilar därefter i cirka 2 minuter. Sedan upprepar du tillvägagångssättet så mycket du orkar. Under tiden du vilar ska du helst vara aktiv, jobba med aktiv vila, du kan jogga lite lätt på stället eller cykla lugnt om du väljer att köra din intervall träning på cykel.

Fördelar med HIT-träning

Tidsbesparande Muskelstyrkan ökar, vilket i sin tur leder till en förbättrad arbetsförmåga och större reservkapacitet. En starkare muskel skyddar senor, ligament och skelettet. Rätt bedriven styrketräning kan korrigera hållningsfel genom att balansen mellan olika muskler blir rätt. Risken för benskörhet minskas. Ökning av fettförbränning och ämnesomsättning. Ökning av din kondition

Styrketräning

Enkel, säker och effektiv träning

Har du svårt att hitta tiden till träning? Eller vill du få ut mesta möjliga av varje träningspass? På Actic tränar vi enligt träningsmetoden HIT (högintensitetsträning), vilket innebär att du på endast 20 minuter ger din kropp tillräcklig träning för att utvecklas.

Läs mer om styrketräning

 

Läs mer

Träna enligt HIT-metoden

Utmanande & inspirerande

Personlig träning

Vill du ha hjälp med att nå dina mål? Vi vet att de som tränar med en personlig tränare når sina mål i större utsträckning. Hos Actic träffar du alltid en professionell licensierad PT som hjälper och inspirerar dig till en mer aktiv livsstil. Vill du ha en kickstart eller nå nya nivåer i din träning så kan vi hjälpa dig. 

Läs mer!

Starta din kostnadsfria provträningsvecka här!

Hämtar personuppgifter...

Du har redan ett aktivt medlemskap och kan därför inte nyttja Prova på erbjudandet. Kontakta din anläggning om du har frågor kring ditt medlemskap!

Du har redan ett konto hos Actic och kan därför inte nyttja Prova på erbjudandet. Kontakta din anläggning om du har frågor kring ditt medlemskap!

Du har angett ett ogiltigt personnummer

Du kan tyvärr inte nyttja erbjudandet eftersom du är under 18 år. Välkommen till anläggningen med en förälder eller ansvarig betalare som är över 18 år så hjälper vi er.

Du kommer få en bekräftelse via mail och sedan är det bara att komma ner till din anläggning och starta din kostnadsfria provträning (OBS, kan bara utnyttjas 1 gång per 6 mån).

 • Behandling av personuppgifter

  Vi behandlar dina personuppgifter i syfte att administrera ditt avtal med oss, för att förbättra vårt tjänsteutbud och för att göra din upplevelse hos oss så bra som möjligt. Läs mer i vår personuppgiftspolicy och våra allmänna villkor.

 • Jag har läst och godkänner Actic´s villkor
 • Nu kör vi!

Nu kör vi!

Frågor och Svar