Träningstips

Flåsfest inne

Ta in konditionsträningen i vardagsrummet

Dags att ta tag i flåset, och så är det is på marken! Eller så regnar det slask på tvären. Eller så vill du bara inte gå ut för att det är mörkt och kallt. Men du, vet du en sak? Det går utmärkt att sköta sin konditionsträning inne, faktiskt inne i vardagsrummet. Det behövs inte mer utrymme än så. Så länge du har plats nog att ligga raklång på golvet, och kanske några centimeter till övers på sidorna går det jättebra.

Här kommer två pulshöjande pass med två olika upplägg. Det ena är ett intervallbaserat pass och det andra är mer som en lång cirkel där vi blandar lite styrka mellan pulsövningarna så att du kan hålla på längre.

Lycka till!

Treminutaren

Se till att ha en klocka där du ser sekunderna, din vanliga timer i telefonen funkar fint. Kör varje övning, så många repetitioner som det står, efter varandra utan vila mellan. Sedan vilar du tills det har gått tre minuter. Då börjar du om och kör alla övningar igen. Du kan alltså välja om du vill bränna av allt snabbt och få längre vila eller om du vill köra långsammare och få kortare vila. Testa lite olika och se vad som känns bäst. Kör mellan 8 och 10 varv.

8 burpees
16 mountainclimbers
24 Jumping jacks
32 höga knän

AMRAP – 24 minuter

AMRAP betyder As many rounds/repetitions as possible. Det betyder att du ska köra så manga varv som du hinner på 24 minuter. Det betyder däremot inte att du ska gå fullständigt bananas första varven och sedan inte klara av att fortsätta längre än 5 minuter. Du ska hitta ett tempo som du kan hålla jämnt genom hela passet. 24 minuter är länge. Håll koll på hur lång tid dina varv tar och försök att hålla samma varvtid genom hela passet.

16 utfall
20 höga knän
8 benfällningar
20 jumping jacks
8 armhävningar
20 hoppande knäböj
16 höftlyft med kick

Styrketräning

Enkel, säker och effektiv träning

Har du svårt att hitta tiden till träning? Eller vill du få ut mesta möjliga av varje träningspass? På Actic tränar vi enligt träningsmetoden HIT (högintensitetsträning), vilket innebär att du på endast 20 minuter ger din kropp tillräcklig träning för att utvecklas.

Läs mer om styrketräning

 

Läs mer

Träna enligt HIT-metoden

Prova på kostnadsfritt

Helt kostnadsfritt bjuder vi dig på 60 minuter provträning! Du kan träna både i gymmet eller testa på ett gruppträningspass.

Ta första steget

Fyll i formuläret och få en kod som du visar upp på anläggningen.

Nu kör vi!