Träningstips

Få in ännu mer motion i vardagen!

Få in ännu mer motion i vardagen!

Personlig Tränare Sofia Gunterberg på Actic Solna tipsar.

Att få in motion i vardagen behöver inte betyda att du kör slut på dig själv varje pass. Det handlar om små steg som i slutändan kommer ge resultat, och man behöver helt enkelt bara göra sig medveten om de olika alternativ som alltid finns till hands under dagens olika aktiviteter.

I väntan på att maten skall bli klar; ta fram en stol och gör dips eller armhävningar mot den eller varför inte göra 20 tåhävningar varje gång du måste hämta en produkt i kylskåpet? Ta fram ett mjölkpaket eller en annan tyngd och utför några axelpress över huvudet eller bicepscurls mellan varje stekning.

Små allmänna tips du kan använda dig av i vardagen:
–  Har du småbarn? Bär ditt barn istället för att lägga det i barnvagnen eller på golvet. Lek även mer!
–  Ta trapporna istället för hissen eller rullbandet.
–  Ta en matkorg istället för en matvagn när du plockar dina varor.
–  Sitt på en pilatesboll med en stolt och rak hållning när du tittar på tv eller skriver på datorn. Pilatesbollar finns att köpa till ett bra pris i de flesta välsorterade sportbutiker.
–  Stå på ett ben och blunda när du borstar tänderna så övar du upp både balans och knästabilitet.

Känner du att du vill få igång ett flås men inte har tid så lägg upp ett kort intensivt pass på 15 minuter hemma på vardagsgolvet. Varva exempelvis armhävningar med olika sorters plankor, rygglyft, dips, situps eller benfall.

Lycka till!

Styrketräning

Enkel, säker och effektiv träning

Har du svårt att hitta tiden till träning? Eller vill du få ut mesta möjliga av varje träningspass? På Actic tränar vi enligt träningsmetoden HIT (högintensitetsträning), vilket innebär att du på endast 20 minuter ger din kropp tillräcklig träning för att utvecklas.

Läs mer om styrketräning

 

Läs mer

Träna enligt HIT-metoden

Utmanande & inspirerande

Personlig träning

Vill du ha hjälp med att nå dina mål? Vi vet att de som tränar med en personlig tränare når sina mål i större utsträckning. Hos Actic träffar du alltid en professionell licensierad PT som hjälper och inspirerar dig till en mer aktiv livsstil. Vill du ha en kickstart eller nå nya nivåer i din träning så kan vi hjälpa dig. 

Läs mer!

 

 

Prova på kostnadsfritt

Helt kostnadsfritt bjuder vi dig på 60 minuter provträning! Du kan träna både i gymmet eller testa på ett gruppträningspass.

Ta första steget

Fyll i formuläret och få en kod som du visar upp på anläggningen.

Nu kör vi!