Träningstips

5 experttips som vässar din simning

Så blir du en bättre simmare

Simning är inte bara svalkande och avslappnande, det är även en effektiv träningsform som förbättrar konditionen, sätter fart på förbränningen, stärker musklerna och smidigheten. Att hitta rätt simteknik kan vara lite trixigt, men med några enkla knep blir det lättare att komma in i en bra rytm och fart i simningen.

Här ger Annika Andersson, simexpert och personlig tränare på Actic, tips på hur du effektiviserar din simteknik.

3 tekniktips för crawl

Fokusera på andningen
Andas ut ordentligt och i takt med armtagen. Det är lätt hänt att man andas in för sent och inte hinner ta ett helt andetag innan det är dags för nästa armtag. Börja andas in precis när armtaget börjar, inte när armen är helt uppe från vattenytan.

Jobba med bensparken
Böj inte från knäna! Håll benen sträckta och låt rörelsen komma från höften, då får du bäst kraft.

Armtagen
Dra armen under kroppen och sträck ut framåt. Vid armtaget ska armbågen upp innan den sträcks ut framför dig. Glid på vattnet innan du tar nästa armtag så att du utnyttjar farten du har fått från armtaget.

2 tekniktips för bröstsim

Bentagen
Vinkla upp fötterna och tryck till för att få kraft i bentaget. Sträck benen innan nästa bentag, tänk att du har ballerinaben! Om du inte vinklar fötterna i bröstsim så tappar du mycket kraft.

Glid i vattnet
Ta god tid på dig innan du startar nästa simtag. Det finns massor med kraft i dina simtag, utnyttja den kraften och glid på vattnet tills farten börjar avta – då kan du ta nästa simtag.

På många av Actics anläggningar kan du simma och träna på samma kort. Klicka här för att provträna kostnadsfritt!

Styrketräning

Enkel, säker och effektiv träning

Har du svårt att hitta tiden till träning? Eller vill du få ut mesta möjliga av varje träningspass? På Actic tränar vi enligt träningsmetoden HIT (högintensitetsträning), vilket innebär att du på endast 20 minuter ger din kropp tillräcklig träning för att utvecklas.

Läs mer om styrketräning

 

Läs mer

Träna enligt HIT-metoden

Utmanande & inspirerande

Personlig träning

Vill du ha hjälp med att nå dina mål? Vi vet att de som tränar med en personlig tränare når sina mål i större utsträckning. Hos Actic träffar du alltid en professionell licensierad PT som hjälper och inspirerar dig till en mer aktiv livsstil. Vill du ha en kickstart eller nå nya nivåer i din träning så kan vi hjälpa dig. 

Läs mer!

Starta din kostnadsfria provträningsvecka här!

Hämtar personuppgifter...

Du har redan ett aktivt medlemskap och kan därför inte nyttja Prova på erbjudandet. Kontakta din anläggning om du har frågor kring ditt medlemskap!

Du har redan ett konto hos Actic och kan därför inte nyttja Prova på erbjudandet. Kontakta din anläggning om du har frågor kring ditt medlemskap!

Du har angett ett ogiltigt personnummer

Du kan tyvärr inte nyttja erbjudandet eftersom du är under 18 år. Välkommen till anläggningen med en förälder eller ansvarig betalare som är över 18 år så hjälper vi er.

Du kommer få en bekräftelse via mail och sedan är det bara att komma ner till din anläggning och starta din kostnadsfria provträning (OBS, kan bara utnyttjas 1 gång per 6 mån).

  • Behandling av personuppgifter

    Vi behandlar dina personuppgifter i syfte att administrera ditt avtal med oss, för att förbättra vårt tjänsteutbud och för att göra din upplevelse hos oss så bra som möjligt. Läs mer i vår personuppgiftspolicy och våra allmänna villkor.

  • Jag har läst och godkänner Actic´s villkor
  • Nu kör vi!

Nu kör vi!

Frågor och Svar