Bättre vanor

Vad är ditt nyårslöfte?

Checklista för ett lyckat träningsår

Har du stått på nyårsnatten och lovat att du ska förbättra din hälsa under nästa år genom träning? Grattis! Det är ett mycket bra nyårslöfte som är värt att hålla fast vid. Vi ska hjälpa dig på traven med en liten checklista, du är endast fem steg från ett lyckat träningsår!

Har du ett mål?

Om svaret är ja, är det toppen. Ett mål kan fungera både som piska och som morot när du ska komma igång med träningen.

Är svaret nej? Skaffa då ett mål. Att träna utan mål blir lätt alldeles för diffust och oklart och då är risken stor att träningen bara rinner ut i sanden. Och nej, ett mål behöver inte vara ett lopp. Du kan ha som mål att träna tre gånger i veckan, att kunna lyfta din egen kroppsvikt i marklyft eller bänkpress eller att klara 100 burpees på 10 minuter. Är målet ditt? Eller hakar du bara på någon annans mål? Om du ska lyckas ska det vara ett mål som passar dig.

 

Är målet mätbart?

Om du ska springa ett lopp eller nå en specifik prestation är det lätt att hålla koll på att du är på rätt väg. Luddigare mål, som exempelvis ”jag ska börja träna mer” kan vara svårare att följa. Gör ditt träningsmål specifikt och mätbart, ”jag ska börja träna 2 gånger i veckan”.

 

Är målet rimligt?

Fundera ordentligt. Det finns inget som kan få en att tappa träningssuget som att sätta upp ett orimligt träningsmål. Sätt dig med din kalender och titta igenom hur ditt liv ser ut när det är vardag och vad som är rimligt. Hur mycket träning kan du få in, utan att du behöver göra avkall på allt annat i livet eller bli för stressad? Det finns också genvägar du kan ta. Kanske kan du transportspringa till eller från jobbet? Eller cykla till jobbet istället för att ta bilen. Kan du träna direkt på morgonen så att du är säker på att det blir av, om dagis ringer senare och du måste hem och vabba?

Är din träning inplanerad?

Tro inte att träningen händer av sig själv. Om du tänker att du ska träna när tid plötsligt ramlar ner i knät på dig kommer du förmodligen inte träna så mycket. Se till att skriva in din träning kalendern. Då har du frigjort tid till träningen och sannolikheten att den blir av är betydligt större. Och ja, det är ok att fixa barnvakt för att kunna träna. Och ja, din träning är viktig och ska prioriteras.

Har du träningsstöd?

Klarar du av att driva din träning ensam eller behöver du lite hjälp på traven?

– Träningskompis som kan pusha och peppa.

– Personlig tränare som hjälper dig med rätt träning och kan uppmuntra när det känns tungt.

– Gruppträningskompisar som kan boosta din träningslust genom att träna tillsammans med dig. Alla är inte gjorda för att träna ensamma i gymmet.

– Din familj och vänner som kanske kan hjälpa dig att frigöra tid för träningen, genom att till exempel laga middag eller ha hand om barnen någon gång.

Lycka till med träningen!

 

Läs mer:

Nybörjarträning – Få rätt start

 

Nyårslöftet: Så lyckas du hålla det!

Styrketräning

Enkel, säker och effektiv träning

Har du svårt att hitta tiden till träning? Eller vill du få ut mesta möjliga av varje träningspass? På Actic tränar vi enligt träningsmetoden HIT (högintensitetsträning), vilket innebär att du på endast 20 minuter ger din kropp tillräcklig träning för att utvecklas.

Läs mer om styrketräning

 

Läs mer

Träna enligt HIT-metoden

Utmanande & inspirerande

Personlig träning

Vill du ha hjälp med att nå dina mål? Vi vet att de som tränar med en personlig tränare når sina mål i större utsträckning. Hos Actic träffar du alltid en professionell licensierad PT som hjälper och inspirerar dig till en mer aktiv livsstil. Vill du ha en kickstart eller nå nya nivåer i din träning så kan vi hjälpa dig. 

Läs mer!

Starta din kostnadsfria provträningsvecka här!

Hämtar personuppgifter...

Du har redan ett aktivt medlemskap och kan därför inte nyttja Prova på erbjudandet. Kontakta din anläggning om du har frågor kring ditt medlemskap!

Du har redan ett konto hos Actic och kan därför inte nyttja Prova på erbjudandet. Kontakta din anläggning om du har frågor kring ditt medlemskap!

Du har angett ett ogiltigt personnummer

Du kan tyvärr inte nyttja erbjudandet eftersom du är under 18 år. Välkommen till anläggningen med en förälder eller ansvarig betalare som är över 18 år så hjälper vi er.

Du kommer få en bekräftelse via mail och sedan är det bara att komma ner till din anläggning och starta din kostnadsfria provträning (OBS, kan bara utnyttjas 1 gång per 6 mån).

  • Behandling av personuppgifter

    Vi behandlar dina personuppgifter i syfte att administrera ditt avtal med oss, för att förbättra vårt tjänsteutbud och för att göra din upplevelse hos oss så bra som möjligt. Läs mer i vår personuppgiftspolicy och våra allmänna villkor.

  • Jag har läst och godkänner Actic´s villkor
  • Nu kör vi!

Nu kör vi!

Frågor och Svar