Bättre vanor

Actic på jobbet

Så jobbar Actic med hälsovård för företag

Mer och mer forskning som pekar på att vi mår bättre både kroppsligt och mentalt när vi rör på oss publiceras. Vi kan koncentrera oss bättre, vi blir mer effektiva och mindre stressade. Och vilka, förutom vi själva, vinner på det? Företagen vi jobbar på förstås.

Actic har goda kunskaper och erfarenhet när det kommer till friskvård för företag och kan erbjuda olika lösningar för företag som vill satsa på sina medarbetares hälsa.

– Sammanfattningsvis kan man säga att vi på Actic alltid vill göra det lilla extra för företagen. Kan de inte ta sig till oss kommer vi till dem, säger Gustav Hellgren, säljansvarig på Actic Mälardalen.

– Det gäller att skapa nya möjligheter för så många som möjligt. För många är vägen till ett aktivare liv ganska lång, och det gäller att varje person får utgå från sina egna förutsättningar när det gäller träning, säger Gustav Hellgren.

– Vi på Actic har rätt koncept och kompetens som krävs för att få igång även de som tidigare inte tränat men också hjälpa de som redan är igång att utvecklas och ta nästa steg.

Transcom satsar på gruppträning och utmaningar

Han tar företaget Transcom i Eskilstuna som exempel. Där började det med rabatterade träningskort, men har sedan byggts vidare med olika hälsoutmaningar där medarbetarna tävlar med varandra för att samla poäng genom att vara fysiskt aktiva. Utmaningarna håller inte på längre än en eller två månader för att behålla en hajp kring den.

Ett sätt är att, som Transcom, bjuda de anställda på en träningstimme i veckan. En timme där de hinner träna på betald arbetstid, tillsammans med en instruktör från Actic.

Lösningar som passar just ditt företag

Han berättar att personal från Actic också har varit ute på företaget och föreläst om hälsa, fysisk aktivitet, mat och mål och motivation för cheferna och teamledarna. De vill ge dem en kunskapsbank som de kan använda och också dela med sig av material som till exempel recept på bra mellanmål och tips på hur man kan motivera de anställda.

– Vi har också tagit fram ett nytt koncept där en personlig tränare eller gruppträningsledare kommer ut till företaget och leder ett 30 minuter långt pass med kvastskaft för att förebygga kontorsskador. Det är bland annat rörlighet för axlar, nacke och balans.

Det här är bara lite av det företagshälsovårdsutbud som finns hos Actic.

Styrketräning

Enkel, säker och effektiv träning

Har du svårt att hitta tiden till träning? Eller vill du få ut mesta möjliga av varje träningspass? På Actic tränar vi enligt träningsmetoden HIT (högintensitetsträning), vilket innebär att du på endast 20 minuter ger din kropp tillräcklig träning för att utvecklas.

Läs mer om styrketräning

 

Läs mer

Träna enligt HIT-metoden

Starta din kostnadsfria provträningsvecka här!

Hämtar personuppgifter...

Du har redan ett aktivt medlemskap och kan därför inte nyttja Prova på erbjudandet. Kontakta din anläggning om du har frågor kring ditt medlemskap!

Du har redan ett konto hos Actic och kan därför inte nyttja Prova på erbjudandet. Kontakta din anläggning om du har frågor kring ditt medlemskap!

Du har angett ett ogiltigt personnummer

Du kan tyvärr inte nyttja erbjudandet eftersom du är under 18 år. Välkommen till anläggningen med en förälder eller ansvarig betalare som är över 18 år så hjälper vi er.

Du kommer få en bekräftelse via mail och sedan är det bara att komma ner till din anläggning och starta din kostnadsfria provträning (OBS, kan bara utnyttjas 1 gång per 6 mån).

  • Behandling av personuppgifter

    Vi behandlar dina personuppgifter i syfte att administrera ditt avtal med oss, för att förbättra vårt tjänsteutbud och för att göra din upplevelse hos oss så bra som möjligt. Läs mer i vår personuppgiftspolicy och våra allmänna villkor.

  • Jag har läst och godkänner Actic´s villkor
  • Nu kör vi!

Nu kör vi!

Frågor och Svar