Bättre vanor

Actic på jobbet

Så jobbar Actic med hälsovård för företag

Mer och mer forskning som pekar på att vi mår bättre både kroppsligt och mentalt när vi rör på oss publiceras. Vi kan koncentrera oss bättre, vi blir mer effektiva och mindre stressade. Och vilka, förutom vi själva, vinner på det? Företagen vi jobbar på förstås.

Actic har goda kunskaper och erfarenhet när det kommer till friskvård för företag och kan erbjuda olika lösningar för företag som vill satsa på sina medarbetares hälsa.

gustav-h

Gustav Hellgren, säljansvarig
på Actic Mälardalen

– Sammanfattningsvis kan man säga att vi på Actic
alltid vill göra det lilla extra för företagen. Kan de inte
ta sig till oss kommer vi till dem, säger Gustav Hellgren, säljansvarig på Actic Mälardalen.

– Det gäller att skapa nya möjligheter för så många
som möjligt. För många är vägen till ett aktivare liv
ganska lång, och det gäller att varje person får utgå
från sina egna förutsättningar när det gäller träning,
säger Gustav Hellgren.

– Vi på Actic har rätt koncept och kompetens som krävs för att få igång även de som tidigare inte tränat men också hjälpa de som redan är igång att utvecklas och ta nästa steg.

Transcom satsar på gruppträning och utmaningar

Han tar företaget Transcom i Eskilstuna som exempel. Där började det med rabatterade träningskort, men har sedan byggts vidare med olika hälsoutmaningar där medarbetarna tävlar med varandra för att samla poäng genom att vara fysiskt aktiva. Utmaningarna håller inte på längre än en eller två månader för att behålla en hajp kring den.

Ett sätt är att, som Transcom, bjuda de anställda på en träningstimme i veckan. En timme där de hinner träna på betald arbetstid, tillsammans med en instruktör från Actic.

Lösningar som passar just ditt företag

Han berättar att personal från Actic också har varit ute på företaget och föreläst om hälsa, fysisk aktivitet, mat och mål och motivation för cheferna och teamledarna. De vill ge dem en kunskapsbank som de kan använda och också dela med sig av material som till exempel recept på bra mellanmål och tips på hur man kan motivera de anställda.

– Vi har också tagit fram ett nytt koncept där en personlig tränare eller gruppträningsledare kommer ut till företaget och leder ett 30 minuter långt pass med kvastskaft för att förebygga kontorsskador. Det är bland annat rörlighet för axlar, nacke och balans.

Det här är bara lite av det företagshälsovårdsutbud som finns hos Actic.

Styrketräning

Enkel, säker och effektiv träning

Har du svårt att hitta tiden till träning? Eller vill du få ut mesta möjliga av varje träningspass? På Actic tränar vi enligt träningsmetoden HIT (högintensitetsträning), vilket innebär att du på endast 20 minuter ger din kropp tillräcklig träning för att utvecklas.

Läs mer om styrketräning

 

Läs mer

Träna enligt HIT-metoden

Utmanande & inspirerande

Personlig träning

Vill du ha hjälp med att nå dina mål? Vi vet att de som tränar med en personlig tränare når sina mål i större utsträckning. Hos Actic träffar du alltid en professionell licensierad PT som hjälper och inspirerar dig till en mer aktiv livsstil. Vill du ha en kickstart eller nå nya nivåer i din träning så kan vi hjälpa dig. 

Läs mer!

 

 

Prova på kostnadsfritt

Helt kostnadsfritt bjuder vi dig på ett provträningstillfälle! Du kan träna både i gymmet eller testa på ett gruppträningspass.

 

 

Ta första steget

Fyll i formuläret och få en kod som du visar upp på anläggningen.

Hämtar personuppgifter...

Du har redan ett aktivt medlemskap och kan därför inte nyttja Prova på erbjudandet. Kontakta din anläggning om du har frågor kring ditt medlemskap!

Du har redan ett konto hos Actic och kan därför inte nyttja Prova på erbjudandet. Kontakta din anläggning om du har frågor kring ditt medlemskap!

Du har angett ett ogiltigt personnummer

Du kan tyvärr inte nyttja erbjudandet eftersom du är under 18 år. Välkommen till anläggningen med en förälder eller ansvarig betalare som är över 18 år så hjälper vi er.

Nu kör vi!