Bättre vanor

4 positiva förändringar av att gå till gymmet

Mer energi och smartare tankar med träning

Det finns hur många anledningar som helst till varför det är bra att träna. Du får en starkare och mer uthållig kropp, du blir piggare, stärker immunförsvaret, tänker klarare och kan gå upp eller ned i vikt beroende på vad du har för mål – för att bara nämna några positiva förändringar som följer när du tränar regelbundet. Många av dem får du dessutom redan innan du lämnat gymmet!

1. Du mår bättre
Kroppen utsöndrar endorfiner som brukar kallas “må-bra-hormoner” eftersom de gör dig glad och mer tillfreds. Och inget är väl så skönt som att känna sig nöjd efter ett riktigt tufft träningspass! I hjärnan frigörs även signalsubstanser, som exempelvis dopamin och serotonin, som motverkar depression och smärta.

2. Du får mer energi
De flesta som tränar har mer överskottsenergi än andra, och du får den direkt! Arbetsdagen och alla åtaganden som följer efter blir mycket lättare att ta sig igenom efter ett svettigt morgonpass.

3. Du tänker klarare
Har du ett viktigt möte inbokat eller en stor deadline som närmar sig? Ta en sväng förbi gymmet först! Regelbunden fysisk träning kan förbättra ditt minne, inlärning och koncentrationsförmåga genom att det bildas nya celler i hippocampus som är ett område i hjärnan för minnet. Men faktum är att du redan direkt efter passet blir piggare och kan tänka klarare än om du inte låtit kroppen svettas i träningssalen.

4. Du ökar din förbränning
Kroppens förbränning boostas rejält när du tränar, men det slutar inte där! Förbränningen håller i gång på en högre nivå även efter träningspasset eftersom det krävs extra energi för att kroppen ska kunna återhämta sig och bygga starkare muskler. Kroppen måste dessutom fylla på och återställa energi- och syrelagren som tömts under passet och ta hand om slaggprodukter som bildats av musklerna. Hur stor din efterförbränning är beror främst på hur hårt du har tränat.

Styrketräning

Enkel, säker och effektiv träning

Har du svårt att hitta tiden till träning? Eller vill du få ut mesta möjliga av varje träningspass? På Actic tränar vi enligt träningsmetoden HIT (högintensitetsträning), vilket innebär att du på endast 20 minuter ger din kropp tillräcklig träning för att utvecklas.

Läs mer om styrketräning

 

Läs mer

Träna enligt HIT-metoden

Utmanande & inspirerande

Personlig träning

Vill du ha hjälp med att nå dina mål? Vi vet att de som tränar med en personlig tränare når sina mål i större utsträckning. Hos Actic träffar du alltid en professionell licensierad PT som hjälper och inspirerar dig till en mer aktiv livsstil. Vill du ha en kickstart eller nå nya nivåer i din träning så kan vi hjälpa dig. 

Läs mer!

Starta din kostnadsfria provträningsvecka här!

Hämtar personuppgifter...

Du har redan ett aktivt medlemskap och kan därför inte nyttja Prova på erbjudandet. Kontakta din anläggning om du har frågor kring ditt medlemskap!

Du har redan ett konto hos Actic och kan därför inte nyttja Prova på erbjudandet. Kontakta din anläggning om du har frågor kring ditt medlemskap!

Du har angett ett ogiltigt personnummer

Du kan tyvärr inte nyttja erbjudandet eftersom du är under 18 år. Välkommen till anläggningen med en förälder eller ansvarig betalare som är över 18 år så hjälper vi er.

Du kommer få en bekräftelse via mail och sedan är det bara att komma ner till din anläggning och starta din kostnadsfria provträning (OBS, kan bara utnyttjas 1 gång per 6 mån).

  • Behandling av personuppgifter

    Vi behandlar dina personuppgifter i syfte att administrera ditt avtal med oss, för att förbättra vårt tjänsteutbud och för att göra din upplevelse hos oss så bra som möjligt. Läs mer i vår personuppgiftspolicy och våra allmänna villkor.

  • Jag har läst och godkänner Actic´s villkor
  • Nu kör vi!

Nu kör vi!

Frågor och Svar