Äta rätt

Pumpasoppa

Gör en god och hälsosam pumpasoppa till Halloweenhelgen. Pumpa är en frukt som tillhör gurkfamiljen. Det finns en mängd olika sorters pumpor. Jättepumpa kallas den som mest används som Halloweenpumpa. I det här receptet används butternutpumpa, smaken är söt och nötig. Den är fulladdad med betakaroten och en bra källa för vitamin A, C och kalium.

I Sverige odlar vi mycket pumpor under hösten och vintern vilket också gör att rätten är ett mycket bra miljöval.

4 portioner

Ingredienser:pumpasoppa

1 kg butternutpumpa
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk smör
1 liter grönsaksbuljong
2 dl lätt crème fraiche
1 lime (rivet skal och saft)
Salt & peppar
1 tsk sambal oelek

Gör så här:

Skala och skär pumpan i tärningar. Skala och hacka löken. Fräs löken i smör i en gryta. Tillsätt pumpa och buljong. Koka upp soppan och sänk värmen, låt soppan småkoka ca 10 minuter. Mixa soppan slät med en stavmixer, häll tillbaka i grytan och rör i crème fraiche. Smaksätt med salt, peppar, lime och sambal oelek. Låt soppan koka upp före servering. Servera soppan i varma tallrikar och dekorera med rostade pumpakärnor och persilja.

Näringsvärde per 100g
34 kcal
0.9 g protein
1.8 g fett
3.2 g kolhydrater

Styrketräning

Enkel, säker och effektiv träning

Har du svårt att hitta tiden till träning? Eller vill du få ut mesta möjliga av varje träningspass? På Actic tränar vi enligt träningsmetoden HIT (högintensitetsträning), vilket innebär att du på endast 20 minuter ger din kropp tillräcklig träning för att utvecklas.

Läs mer om styrketräning

 

Läs mer

Träna enligt HIT-metoden

Utmanande & inspirerande

Personlig träning

Vill du ha hjälp med att nå dina mål? Vi vet att de som tränar med en personlig tränare når sina mål i större utsträckning. Hos Actic träffar du alltid en professionell licensierad PT som hjälper och inspirerar dig till en mer aktiv livsstil. Vill du ha en kickstart eller nå nya nivåer i din träning så kan vi hjälpa dig. 

Läs mer!

Starta din kostnadsfria provträningsvecka här!

Hämtar personuppgifter...

Du har redan ett aktivt medlemskap och kan därför inte nyttja Prova på erbjudandet. Kontakta din anläggning om du har frågor kring ditt medlemskap!

Du har redan ett konto hos Actic och kan därför inte nyttja Prova på erbjudandet. Kontakta din anläggning om du har frågor kring ditt medlemskap!

Du har angett ett ogiltigt personnummer

Du kan tyvärr inte nyttja erbjudandet eftersom du är under 18 år. Välkommen till anläggningen med en förälder eller ansvarig betalare som är över 18 år så hjälper vi er.

Du kommer få en bekräftelse via mail och sedan är det bara att komma ner till din anläggning och starta din kostnadsfria provträning (OBS, kan bara utnyttjas 1 gång per 6 mån).

  • Behandling av personuppgifter

    Vi behandlar dina personuppgifter i syfte att administrera ditt avtal med oss, för att förbättra vårt tjänsteutbud och för att göra din upplevelse hos oss så bra som möjligt. Läs mer i vår personuppgiftspolicy och våra allmänna villkor.

  • Jag har läst och godkänner Actic´s villkor
  • Nu kör vi!

Nu kör vi!

Frågor och Svar