Äta rätt

Hemmagjord glögg

Det närmar sig jul så varför inte koka egen glögg som alla kan dricka då den inte innehåller någon alkohol. Dessutom är dessa klassiska glöggkryddor verkligen toppen nu på vintern då de hjälper både matsmältningen och immunförsvaret.

Ingredienser:egen-glogg

2 liter kokande vatten (i en gryta)
1-2 tsk torkade nejlikor
1 msk riven ingefära
2 kanelstänger, knäckta i mindre bitar
3-4 kardemummakapslar, öppna dem och använd fröna
½ tsk svartpepparkorn (hela)
5 stjärnanis (kan uteslutas)
½-1 liter ekologisk tranbärssaft-koncentrat
(eller annan saft du tycker om, allt från fläderblomssaft till svartavinbär fungerar)

Gör så här:

Lägg ner alla kryddorna i det kokande vattnet. Låt stå och sjuda på låg värme tills vattnet blir mörkrött. Därefter kan du låta blandningen stå och dra utan värme, eller hälla det på flaska med kryddorna i. Sila från kryddorna när du ska dricka glöggen. Blanda kryddvattnet med den koncentrerade tranbärssaften efter smak. Vill du undvika socker så kan du dricka kryddvattnet som det är eller blanda det med tex. apelsin, citron eller i ett neutralt te. Kryddvattnet förvaras bäst i kylskåpet.

Näringsvärde per 100g
10 kcal
0g protein
0g fett
2,5g kolhydrater

Styrketräning

Enkel, säker och effektiv träning

Har du svårt att hitta tiden till träning? Eller vill du få ut mesta möjliga av varje träningspass? På Actic tränar vi enligt träningsmetoden HIT (högintensitetsträning), vilket innebär att du på endast 20 minuter ger din kropp tillräcklig träning för att utvecklas.

Läs mer om styrketräning

 

Läs mer

Träna enligt HIT-metoden

Utmanande & inspirerande

Personlig träning

Vill du ha hjälp med att nå dina mål? Vi vet att de som tränar med en personlig tränare når sina mål i större utsträckning. Hos Actic träffar du alltid en professionell licensierad PT som hjälper och inspirerar dig till en mer aktiv livsstil. Vill du ha en kickstart eller nå nya nivåer i din träning så kan vi hjälpa dig. 

Läs mer!

Starta din kostnadsfria provträningsvecka här!

Hämtar personuppgifter...

Du har redan ett aktivt medlemskap och kan därför inte nyttja Prova på erbjudandet. Kontakta din anläggning om du har frågor kring ditt medlemskap!

Du har redan ett konto hos Actic och kan därför inte nyttja Prova på erbjudandet. Kontakta din anläggning om du har frågor kring ditt medlemskap!

Du har angett ett ogiltigt personnummer

Du kan tyvärr inte nyttja erbjudandet eftersom du är under 18 år. Välkommen till anläggningen med en förälder eller ansvarig betalare som är över 18 år så hjälper vi er.

Du kommer få en bekräftelse via mail och sedan är det bara att komma ner till din anläggning och starta din kostnadsfria provträning (OBS, kan bara utnyttjas 1 gång per 6 mån).

  • Behandling av personuppgifter

    Vi behandlar dina personuppgifter i syfte att administrera ditt avtal med oss, för att förbättra vårt tjänsteutbud och för att göra din upplevelse hos oss så bra som möjligt. Läs mer i vår personuppgiftspolicy och våra allmänna villkor.

  • Jag har läst och godkänner Actic´s villkor
  • Nu kör vi!

Nu kör vi!

Frågor och Svar