Äta rätt

Hemmagjord glögg

Det närmar sig jul så varför inte koka egen glögg som alla kan dricka då den inte innehåller någon alkohol. Dessutom är dessa klassiska glöggkryddor verkligen toppen nu på vintern då de hjälper både matsmältningen och immunförsvaret.

Ingredienser:egen-glogg

2 liter kokande vatten (i en gryta)
1-2 tsk torkade nejlikor
1 msk riven ingefära
2 kanelstänger, knäckta i mindre bitar
3-4 kardemummakapslar, öppna dem och använd fröna
½ tsk svartpepparkorn (hela)
5 stjärnanis (kan uteslutas)
½-1 liter ekologisk tranbärssaft-koncentrat
(eller annan saft du tycker om, allt från fläderblomssaft till svartavinbär fungerar)

Gör så här:

Lägg ner alla kryddorna i det kokande vattnet. Låt stå och sjuda på låg värme tills vattnet blir mörkrött. Därefter kan du låta blandningen stå och dra utan värme, eller hälla det på flaska med kryddorna i. Sila från kryddorna när du ska dricka glöggen. Blanda kryddvattnet med den koncentrerade tranbärssaften efter smak. Vill du undvika socker så kan du dricka kryddvattnet som det är eller blanda det med tex. apelsin, citron eller i ett neutralt te. Kryddvattnet förvaras bäst i kylskåpet.

Näringsvärde per 100g
10 kcal
0g protein
0g fett
2,5g kolhydrater

Läs mer

Fakta, motivation & tips!

Styrketräning

Enkel, säker och effektiv träning

Har du svårt att hitta tiden till träning? Eller vill du få ut mesta möjliga av varje träningspass? På Actic tränar vi enligt träningsmetoden HIT (högintensitetsträning), vilket innebär att du på endast 20 minuter ger din kropp tillräcklig träning för att utvecklas.

Läs mer om styrketräning

 

Läs mer

Träna enligt HIT-metoden

Utmanande & inspirerande

Personlig träning

Vill du ha hjälp med att nå dina mål? Vi vet att de som tränar med en personlig tränare når sina mål i större utsträckning. Hos Actic träffar du alltid en professionell licensierad PT som hjälper och inspirerar dig till en mer aktiv livsstil. Vill du ha en kickstart eller nå nya nivåer i din träning så kan vi hjälpa dig. 

Läs mer!

 

 

Prova på kostnadsfritt

Helt kostnadsfritt bjuder vi dig på 60 minuter provträning! Du kan träna både i gymmet eller testa på ett gruppträningspass.

 

 

Ta första steget

Fyll i formuläret och få en kod som du visar upp på anläggningen.

Nu kör vi!