Äta rätt

Festlig flygande Jakob

Den här rätten är en klassiker och förekommer i många varianter. Broccoli och blomkål innehåller mycket vitaminer och mineraler, främst vitamin C. En klassisk flygande Jacob innehåller jordnötter, de har ersatts av cashewnötter. Nötterna har en bra fettkvalité och innehåller en hel del av nyttigt enkelomättade fett.

4 portioner

Ingredienser:flygande-jakob

500g kycklingfilé
1 msk olivolja
500g blomkål
250g broccoli
2 vitlöksklyftor
2 bananer
½ msk curry
Salt & peppar
3 msk tomatpuré
400 ml koksmjölk (lätt)
2 msk mango chutney
1 msk limejuice
1 dl rostade cashewnötter

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Skär kycklingen i strimlor. Ansa och skär blomkål och broccoli i mindre buketter. Skala och finhacka vitlöken. Skala och skiva bananerna.

Bryn kycklingen i oljan i en stor stekpanna några minuter, krydda med curry, salt och peppar. Tillsätt blomkål, broccoli, vitlök och tomatpuré. Stek allt ytterligare några minuter. Häll på koksmjölken och låt allt koka upp. Tillsätt mango chutney, bananer och limjuice. Häll över kycklingen, grönsakerna och såsen i en i ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen 15-20 minuter. Strö över cashewnötterna.

Servera din rätt med quinoa, bulgur eller fullkornsris och en grönsallad.

Näringsvärde per 100g:
98 Kcal
8.5g protein
4.3g fett
5.4g kolhydrater

Styrketräning

Enkel, säker och effektiv träning

Har du svårt att hitta tiden till träning? Eller vill du få ut mesta möjliga av varje träningspass? På Actic tränar vi enligt träningsmetoden HIT (högintensitetsträning), vilket innebär att du på endast 20 minuter ger din kropp tillräcklig träning för att utvecklas.

Läs mer om styrketräning

 

Läs mer

Träna enligt HIT-metoden

Utmanande & inspirerande

Personlig träning

Vill du ha hjälp med att nå dina mål? Vi vet att de som tränar med en personlig tränare når sina mål i större utsträckning. Hos Actic träffar du alltid en professionell licensierad PT som hjälper och inspirerar dig till en mer aktiv livsstil. Vill du ha en kickstart eller nå nya nivåer i din träning så kan vi hjälpa dig. 

Läs mer!

Starta din kostnadsfria provträningsvecka här!

Hämtar personuppgifter...

Du har redan ett aktivt medlemskap och kan därför inte nyttja Prova på erbjudandet. Kontakta din anläggning om du har frågor kring ditt medlemskap!

Du har redan ett konto hos Actic och kan därför inte nyttja Prova på erbjudandet. Kontakta din anläggning om du har frågor kring ditt medlemskap!

Du har angett ett ogiltigt personnummer

Du kan tyvärr inte nyttja erbjudandet eftersom du är under 18 år. Välkommen till anläggningen med en förälder eller ansvarig betalare som är över 18 år så hjälper vi er.

Du kommer få en bekräftelse via mail och sedan är det bara att komma ner till din anläggning och starta din kostnadsfria provträning (OBS, kan bara utnyttjas 1 gång per 6 mån).

  • Behandling av personuppgifter

    Vi behandlar dina personuppgifter i syfte att administrera ditt avtal med oss, för att förbättra vårt tjänsteutbud och för att göra din upplevelse hos oss så bra som möjligt. Läs mer i vår personuppgiftspolicy och våra allmänna villkor.

  • Jag har läst och godkänner Actic´s villkor
  • Nu kör vi!

Nu kör vi!

Frågor och Svar