Äta rätt

Enkel sallad till maten

Sallad till alla måltider vill de flesta ha, detta recept räcker till flera dagar och salladen går att spara 1-2 veckor. Samtidigt får du njuta av våra rotfrukter som även finns till en billig peng nu vintertid. Vitkålen är bra för bakteriefloran i magen då den innehåller mycket nyttobakterier. Alla kålväxter innehåller massor av vitaminer och mineraler, främst mycket C-vitamin, beta-karoten, kalcium och järn. De är goda antioxidanter.

Kålväxter är även bra för immunförsvaret och är bakteriedödande. Kål innehåller dessutom pektin som är blodsockersänkande och sänker det onda LDL- kolesterolet och renar kroppen från toxiner. Även morötter innehåller pektin som är blodsockersänkande, den sänker kolesterolet och är bra för hjärtat. Morötter är bakterie- och virusdödande, är avgiftande för lever och tarmar.

Ingredienser:enkel-veckosallad

1kg vitkål
1kg morötter
1dl rapsolja
1dl äppelcidervinäger
½tsk salt
(Persilade, örtsalt, salladskrydda, peppar)

Gör så här:

Strimla kålen, skala och riv morötterna. Använd matberedare om du vill. Blanda samman rapsolja, vinäger, salt och valfria kryddor (se förslag) i en kastrull, låt alltsammans koka upp och slå den heta kokningen direkt över din kål och dina morötter, blanda och servera till din middag eller lunch.

Näringsvärde per 100g
66 kcal
0,9g protein
4,3g fett
6,1g kolhydrater

Styrketräning

Enkel, säker och effektiv träning

Har du svårt att hitta tiden till träning? Eller vill du få ut mesta möjliga av varje träningspass? På Actic tränar vi enligt träningsmetoden HIT (högintensitetsträning), vilket innebär att du på endast 20 minuter ger din kropp tillräcklig träning för att utvecklas.

Läs mer om styrketräning

 

Läs mer

Träna enligt HIT-metoden

Utmanande & inspirerande

Personlig träning

Vill du ha hjälp med att nå dina mål? Vi vet att de som tränar med en personlig tränare når sina mål i större utsträckning. Hos Actic träffar du alltid en professionell licensierad PT som hjälper och inspirerar dig till en mer aktiv livsstil. Vill du ha en kickstart eller nå nya nivåer i din träning så kan vi hjälpa dig. 

Läs mer!

Starta din kostnadsfria provträningsvecka här!

Hämtar personuppgifter...

Du har redan ett aktivt medlemskap och kan därför inte nyttja Prova på erbjudandet. Kontakta din anläggning om du har frågor kring ditt medlemskap!

Du har redan ett konto hos Actic och kan därför inte nyttja Prova på erbjudandet. Kontakta din anläggning om du har frågor kring ditt medlemskap!

Du har angett ett ogiltigt personnummer

Du kan tyvärr inte nyttja erbjudandet eftersom du är under 18 år. Välkommen till anläggningen med en förälder eller ansvarig betalare som är över 18 år så hjälper vi er.

Du kommer få en bekräftelse via mail och sedan är det bara att komma ner till din anläggning och starta din kostnadsfria provträning (OBS, kan bara utnyttjas 1 gång per 6 mån).

  • Behandling av personuppgifter

    Vi behandlar dina personuppgifter i syfte att administrera ditt avtal med oss, för att förbättra vårt tjänsteutbud och för att göra din upplevelse hos oss så bra som möjligt. Läs mer i vår personuppgiftspolicy och våra allmänna villkor.

  • Jag har läst och godkänner Actic´s villkor
  • Nu kör vi!

Nu kör vi!

Frågor och Svar