Träningstips

Bli en bättre volleybollspelare

Volleyboll – Kul och utmanande träningsform

Del 11 av 15 i Actics sommarträning: Varför inte passa på att förena nytta med nöje… Under 15 veckor kommer vi att ge dig veckovis inspiration på sommarträning. Denna vecka fokuserar vi på hur du kan bli en stjärna på stranden vid volleybollmatcherna. Kontakta gärna våra instruktörer för hjälp!

Ta vara på sommaren och kombinera träning, sol och umgänge genom att spela volleyboll på stranden. Det är en kul och utmanande träningsform som passar dem flesta, och det går lika bra att vara 2 spelare som 10. Visste du att under 1 timmes aktivt spelande tar du upp till 6000 steg vilket motsvarar ungefär 300 kcal. Det är lika mycket som 70 cl Coca Cola! Genom att spela volleyboll stärker du upp dina ben- och höftmuskler. Dessa muskler är extremt viktiga för att få stabila och starka knän. Sanden gör också att du får ett dämpat fall vilket minskar risken både för stukningar och stöt-skador. Något som du kan tänka på är att försöka landa på båda fötterna samtidigt och vara mjuk i knäna för att dämpa fallet. Tänk också på att hålla en lätt anspänning i magen för att stärka bålen och skydda ryggen. Komplettera med styrketräning för att bli en bättre volleybollspelare!

 

Övning 1 – Knäböj (med eller utan axelpress)

Stärker lår och rumpa


Många anser att knäböj är den bästa övningen för att utveckla både styrka och muskelmassa. Det krävs en del teknik så rådfråga gärna med en instruktör när du gör denna övning.
Att tänka på: Ha fötterna i höftbredd och sträck aldrig ut benen helt, vänd precis innan utlåsning.

 

Övning 2 – Sidosteg med gummiband

Stärker dina höfter


Att tänka på:
Spänn gummibandet och sätt det mellan fötterna. Det ska sitta så hårt att du endast kan ta ministeg åt sidan. Håll bålen rak och stadig genom hela rörelsen, som på bilden. Försök att spänna rumpan ordentligt!     .

 

Övning 3 – Bollcrunches

Stärker magen


Att tänka på:
Sätt dig så långt fram på bollen du kan och luta dig bakåt så att du ligger med ryggen på bollen. Dra ihop magen och gör en crunch. Tänk på att inte gå hela vägen upp till sittande position, då får magen vila.

 

Övning 4 – Axelpressar

Tränar dina axlar, armar och bålstabilitet


Att tänka på:
Sträck på överkroppen och sug in magen. Pressa armarna rakt upp och gå kontrollerat ner igen. Sträva efter att arbeta med en god grundposition med nedsänkta axlar och påkopplat magstöd.

Styrketräning

Enkel, säker och effektiv träning

Har du svårt att hitta tiden till träning? Eller vill du få ut mesta möjliga av varje träningspass? På Actic tränar vi enligt träningsmetoden HIT (högintensitetsträning), vilket innebär att du på endast 20 minuter ger din kropp tillräcklig träning för att utvecklas.

Läs mer om styrketräning

 

Läs mer

Träna enligt HIT-metoden

Utmanande & inspirerande

Personlig träning

Vill du ha hjälp med att nå dina mål? Vi vet att de som tränar med en personlig tränare når sina mål i större utsträckning. Hos Actic träffar du alltid en professionell licensierad PT som hjälper och inspirerar dig till en mer aktiv livsstil. Vill du ha en kickstart eller nå nya nivåer i din träning så kan vi hjälpa dig. 

Läs mer!

Starta din kostnadsfria provträningsvecka här!

Hämtar personuppgifter...

Du har redan ett aktivt medlemskap och kan därför inte nyttja Prova på erbjudandet. Kontakta din anläggning om du har frågor kring ditt medlemskap!

Du har redan ett konto hos Actic och kan därför inte nyttja Prova på erbjudandet. Kontakta din anläggning om du har frågor kring ditt medlemskap!

Du har angett ett ogiltigt personnummer

Du kan tyvärr inte nyttja erbjudandet eftersom du är under 18 år. Välkommen till anläggningen med en förälder eller ansvarig betalare som är över 18 år så hjälper vi er.

Du kommer få en bekräftelse via mail och sedan är det bara att komma ner till din anläggning och starta din kostnadsfria provträning (OBS, kan bara utnyttjas 1 gång per 6 mån).

  • Behandling av personuppgifter

    Vi behandlar dina personuppgifter i syfte att administrera ditt avtal med oss, för att förbättra vårt tjänsteutbud och för att göra din upplevelse hos oss så bra som möjligt. Läs mer i vår personuppgiftspolicy och våra allmänna villkor.

  • Jag har läst och godkänner Actic´s villkor
  • Nu kör vi!

Nu kör vi!

Frågor och Svar