Bättre vanor

Jobb som höjer pulsen

Aktiv hela dagen

Har du svårt att få in träning som en naturlig del i vardagspusslet? Du är inte ensam. Optimalt hade kanske varit att få in fler timmar på dygnet. Ett annat alternativ är att skaffa ett jobb som håller dig fysiskt aktiv! StudentJob.se tipsar om spännande och praktiska jobb där du får upp pulsen samtidigt som du klockar in timmar. För att må bra och hålla i det långa loppet är det viktigt att du tar hand om dig själv. Många av oss har en någorlunda koll på de vanligaste komponenterna i en sund livsstil – att träna, äta och sova lagom. Men trots det kan livspusslet vara svårt att få till. Varför inte satsa på ett jobb där du är fysiskt aktivt och på så sätt få in den viktiga rörelsen hela dagen?

Här listar vi jobb för dig som vill få upp pulsen, på deltid eller heltid!

1. Cykelbud

Det optimala jobbet för dig som tycker om att vara utomhus och röra dig runt stadens gator. Det finns en mängd företag som använder cykelbud för att leverera till privatpersoner såväl som företag. Du har kanske inte missat ökningen av företag som sköter matleveranser via bud? Miljövänligt leveranssätt för beställaren och du får motion på köpet!

2. Flyttpersonal

De flesta av oss vet vilken pärs det kan vara att flytta. Stånkandes och stönandes bär vi lådor och möbler upp och ner för trappor, ut- ur- och in i olika byggnader. Jobbar du på en flyttfirma får du både muskler och motion. Men se till att du lyfter rätt om du lyfter tungt – vi vill inte ha några skadade ryggar!

3. Trädgårdsmästare

Dessa hittar vi påtandes i trädgårdar under varma och vackra, såväl som frusna och mörka, dagar. Perfekta jobbet för dig som vill andas frisk luft och samtidigt få utlopp för din kreativitet. Fysisk aktivitet är ett måste i en trädgårdsmästares vardag där gräsmattor ska klippas, växter ska planteras och träd ska beskäras. Andra uppgifter för en trädgårdsmästare är planerandet och organiserandet av nya vackra växtytor – en dröm för många!

4. Djurvakt

Många husdjursägare behöver jobba dagtid, vilket betyder att deras små älsklingar behöver någon annan som ser efter dem. Perfekt för dig som har promenader som favoritträning! Utöver promenader behöver djur ofta stimulans vilket gör att du får in ännu mer rörelse i deras sällskap.

 

Är jobben ovan inte spännande nog för dig? Här har vi två jobb för dig som vill ha en riktig fysisk utmaning när du är på jobbet!

1. Mountain Guide

Är du en hängiven outdoor-person? En bergsguide eller ”Mountain guide” visar vägen genom mer eller mindre ansträngande bergsområden. Här kan du kan kombinera din hobby med ditt jobb á la Bear Grylls. Bergsguide är inget särkilt vanligt förekommande jobb i Sverige, men i Alperna eller USA finns fler arbetsmöjligheter via etablerade företag eller genom att jobba som frilans. I detta yrke får du inte bara uppleva naturen på ett helt unikt sätt – du får även träning på köpet!

2. Brandman

Ville du, som barn, bli bandman när du blev stor? Det är vi många som ville bli. Ska du göra din barndomsdröm sann gäller det att du har en hel del träning innan, såväl psykisk som fysisk. I detta yrke är du en förebild för många och gör samhället till en bättre och säkrare plats. Det sägs att brandman är det tuffaste jobbet som finns, speciellt under utryckning. Du behöver göra fystest innan du får sätta igång – och sedan hålla dig i form under hela din karriär!

 

Hos StudentJob.se kan du hitta fler jobb som kräver träning men också andra typer av jobb. StudentJob är en jobbportal för studenter och young professionals, vi kopplar samman dig och företag!

 

 

Styrketräning

Enkel, säker och effektiv träning

Har du svårt att hitta tiden till träning? Eller vill du få ut mesta möjliga av varje träningspass? På Actic tränar vi enligt träningsmetoden HIT (högintensitetsträning), vilket innebär att du på endast 20 minuter ger din kropp tillräcklig träning för att utvecklas.

Läs mer om styrketräning

 

Läs mer

Träna enligt HIT-metoden

Utmanande & inspirerande

Personlig träning

Vill du ha hjälp med att nå dina mål? Vi vet att de som tränar med en personlig tränare når sina mål i större utsträckning. Hos Actic träffar du alltid en professionell licensierad PT som hjälper och inspirerar dig till en mer aktiv livsstil. Vill du ha en kickstart eller nå nya nivåer i din träning så kan vi hjälpa dig. 

Läs mer!

Starta din kostnadsfria provträningsvecka här!

Hämtar personuppgifter...

Du har redan ett aktivt medlemskap och kan därför inte nyttja Prova på erbjudandet. Kontakta din anläggning om du har frågor kring ditt medlemskap!

Du har redan ett konto hos Actic och kan därför inte nyttja Prova på erbjudandet. Kontakta din anläggning om du har frågor kring ditt medlemskap!

Du har angett ett ogiltigt personnummer

Du kan tyvärr inte nyttja erbjudandet eftersom du är under 18 år. Välkommen till anläggningen med en förälder eller ansvarig betalare som är över 18 år så hjälper vi er.

Du kommer få en bekräftelse via mail och sedan är det bara att komma ner till din anläggning och starta din kostnadsfria provträning (OBS, kan bara utnyttjas 1 gång per 6 mån).

  • Behandling av personuppgifter

    Vi behandlar dina personuppgifter i syfte att administrera ditt avtal med oss, för att förbättra vårt tjänsteutbud och för att göra din upplevelse hos oss så bra som möjligt. Läs mer i vår personuppgiftspolicy och våra allmänna villkor.

  • Jag har läst och godkänner Actic´s villkor
  • Nu kör vi!

Nu kör vi!

Frågor och Svar