Badet

Äventyrsbadet

Vattenpalatset är nöjeshuset för hela familjen med upplevelser för stora och små. Endast 15 minuters bilväg längs E20 från Göteborg samt de goda kommunikationerna med buss och lokaltåg gör att du snabbt och lätt tar dig hit – parkeringen är dessutom gratis.

Ta en hisnande färd i en av våra vattenrutschbanor eller glid med i utepoolens virvelkanal! Välj den äventyrliga simturen genom vattenkaskader och gejsrar för att kika vad som döljer sig bakom vattenfallet. 25-metersbassängen är både för motionären och för den som vill leka. Där finns roliga flytleksaker att klättra på och startpallar att hoppa från. Champagnepoolen är lagom varm för babysimmarna men uppskattad av gammal som ung då den håller 34 grader och bubblar små mjuka bubblor. Unna dig en stunds härlig avslappning efter träning och äventyrsbad. Vi har bastu, bubbelpool och ångbad i en egen lugn relaxavdelning.

Information äventyrsbadet
 • Entréavgift

  Avgift ska erläggas av alla som gör entré till Vattenpalatset, även om ni inte tänkt att bada. Skåpnyckel till kläder och skor fås efter erlagd entréavgift.

 • Omklädning

  Hos oss finns klädskåpen i mixad zon, dvs att en herre och en dam kan ha klädskåpet tillsammans. Ombytet till badkläder sker först i respektive avdelning därefter låser ni in kläder och skor i den mixade klädzonen och sist dusch och tvättning i respektive avdelning.

 • Trivsel & hygien

  Vi ställer krav på våra besökare, att alla ska duscha sig noggrant innan bassängbadet och följa våra trivselregler.

  Våra trivselregler
 • Tryggt & säkert bad

  Bad sker alltid på egen risk. Ni hittar våra säkerhetsföreskrifter nedan tillsammans med trivselregler. I badvaktens hytt finns sjukvårdsmaterial och larmtelefon. Här är även en bra uppsamlingsplats om ni kommit ifrån varandra.

  Säkerhetsföreskrifter och trivelregler

Motionssim på Actic Lerum

Vill du motionssimma är de säkrast tiderna under våra event som du finner nedan. Vill du motionssimma andra tider rekommenderar vi att du ringer till oss på 0302-17020 för att få information om bassängernas tillgänglighet. Lovfria vardagsförmiddagar och kvällar efter kl. 19:00 finns det vanligtvis plats för motionssim.
Motionssim
Måndag: 19.40 – 21.00
Tisdag: 6.30 – 9.00*  &  19.40 – 21.00
Onsdag: 6.30 – 9.00*
Torsdag: 19.45 – 21.00
Fredag: 6.30 – 9.00*
Söndag: 18.00 – 21.00
*Morgonsim för vuxna över 18 år

Actic VattenPalatset simskola

Vi erbjuder grupper för alla nivåer från tre månader till simkunnighet och vi erbjuder även vuxensim för nybörjare, fortsättare, crawl och simträning.
Simskolans kursstarter:      
Höstterminen startar i slutet av augusti
Vårtermin start i början av januari
Intensivsimskola start i maj
Babysimmets kursstarter:
Höstterminer: augusti & oktober
Vårterminer: januari & mars
 
Vi simmar i ett varmt och skönt vatten (34 grader i undervisningsbassängen/champagnepoolen och 28 i stora bassängen) och har givande kurser med rolig och lekfull pedagogik.
Barnen övar genom lek och de lär sig genom repetitioner.
Glädjen barnen känner när de har lärt sig något nytt gör att de fortsätter att befästa den nyvunna kunskapen och med nyfikenhet söker nya utmaningar.
Allt vi gör ska vara på era och barnens villkor med engagerade instruktörer som såklart alltid leder kurserna i vattnet.
Våra siminstruktörer är utbildade av kursledare anslutna till Svenska Simförbundet och vidareutbildas kontinuerligt.
Vi har en väl genomtänkt kursplan som är planerad i linje med barnets utveckling. Som en röd tråd, genom hela vår verksamhet, finns de självräddande övningarna och säkerheten där vi vill att barnen lär sig att känna respekt för vatten.
 
Kurspriset exl. entrépris varierar beroende på typ av kurs (15 tillfällen: simskola 1000kr, minisim under 4 år 1200kr. Babysim – 3 månader upp till 2 år, 8 tillfällen 650kr).
 
För entrépriser och medlemskap klicka här
Bokning: bokning till simskolan sker via länken http://Actic.brponline.se
Frågor om vår simskola mottages på simskola.lerum@actic.se eller på 0302-17020.

Hitta gym Bli medlem
Varukorg
Provträna
Medlems-
service
Medlemsservice