Träningstips

Inlines

Inlines som träningsform

Del 12 av 15 i Actics sommarträning: Varför inte passa på att förena nytta med nöje… Kom i form med inlines! Under 15 veckor kommer vi att ge dig veckovis inspiration på sommarträning. Denna vecka fokuserar vi på hur du kan förbättra ditt inlinesåkande. Här följer instruktörens tips på olika sorters motion och träning som du kan utföra utomhus. Du får även ett par tips till kompletterande styrkeövningar till de olika träningsformerna.

Att åka inlines är inte bara roligt, det är även en effektiv träningsform. Precis som i löpning belastar du med hela kroppsvikten, vilket ger högre förbränning och större träningseffekt. Skaderisken av själva träningen betydligt mindre, eftersom inlinesåkning innebär att du rullar fram och undviker därmed löpningens stötar när du sätter i fötterna.

Gillar du att åka skidor under vintertid? I så fall är inlines bra komplement till rullskidor. Med ett par kompletterande stavar kan du se till att få en rolig och effektiv start på skidåkningens försäsongsträning.

Rätt teknik för bästa träningseffekt

Om du använder den teknik som långfärdsåkare använder – kroppen framåtböjd, djupa sidoskär med benen, armar som pendlar i takt med stegen – får du största möjliga träningseffekt.

Du behöver starka mag- och ryggmuskler för att orka hålla kroppen framåtlutad. Det är bra om du kompletterar träningen med övningar för mage och rygg crunches och ryggresningar är effektiva.

Benträning kräver stretching

Inlinesåkning ger väldigt bra träning för benen. Fram- och baksida lår brukar ha en god grundstyrka av andra motionsformer såsom gympa, aerobics, löpning och cykling.

Träningsvärk efter inlinesåkning kommer du förmodligen främst känna på in- och utsidan av låren men även i baken och höften. Glöm därför inte bort att stretcha dessa områden efter dina pass.

Tänk på din säkerhet

Viktigt att tänka på, framförallt om du är nybörjare, är att använda skydd för huvud, armbågar, knä och handleder. Innan du ger dig ut och åker i trafiken, se till att du har stenkoll på hur du bromsar och svänger på ett säkert sätt.

Sen är det bara att dra på solbrillorna och skydden och njuta av din träning i det fina vädret!

Styrketräning

Enkel, säker och effektiv träning

Har du svårt att hitta tiden till träning? Eller vill du få ut mesta möjliga av varje träningspass? På Actic tränar vi enligt träningsmetoden HIT (högintensitetsträning), vilket innebär att du på endast 20 minuter ger din kropp tillräcklig träning för att utvecklas.

Läs mer om styrketräning

 

Läs mer

Träna enligt HIT-metoden

Utmanande & inspirerande

Personlig träning

Vill du ha hjälp med att nå dina mål? Vi vet att de som tränar med en personlig tränare når sina mål i större utsträckning. Hos Actic träffar du alltid en professionell licensierad PT som hjälper och inspirerar dig till en mer aktiv livsstil. Vill du ha en kickstart eller nå nya nivåer i din träning så kan vi hjälpa dig. 

Läs mer!

Starta din kostnadsfria provträningsvecka här!

Hämtar personuppgifter...

Du har redan ett aktivt medlemskap och kan därför inte nyttja Prova på erbjudandet. Kontakta din anläggning om du har frågor kring ditt medlemskap!

Du har redan ett konto hos Actic och kan därför inte nyttja Prova på erbjudandet. Kontakta din anläggning om du har frågor kring ditt medlemskap!

Du har angett ett ogiltigt personnummer

Du kan tyvärr inte nyttja erbjudandet eftersom du är under 18 år. Välkommen till anläggningen med en förälder eller ansvarig betalare som är över 18 år så hjälper vi er.

Du kommer få en bekräftelse via mail och sedan är det bara att komma ner till din anläggning och starta din kostnadsfria provträning (OBS, kan bara utnyttjas 1 gång per 6 mån).

  • Behandling av personuppgifter

    Vi behandlar dina personuppgifter i syfte att administrera ditt avtal med oss, för att förbättra vårt tjänsteutbud och för att göra din upplevelse hos oss så bra som möjligt. Läs mer i vår personuppgiftspolicy och våra allmänna villkor.

  • Jag har läst och godkänner Actic´s villkor
  • Nu kör vi!

Nu kör vi!

Frågor och Svar