Hitta formen i poolen

Hitta formen i poolen

På många av våra anläggningar har ni medlemmar också tillgång till simmbassänger, något som många också ser till att utnyttja.

Vattenträning är effektivt och skonsamt, och passar perfekt för dig som har lite problem med lederna, återhämtar dig från en löparskada eller dig som bara vill köra helt slut på dig. Det går ju att göra så mycket mer än bara simma fram och tillbaka i bassängen. Vi bjuder på ett pass som både bygger styrka och håller pulsen hög. Det bästa är om du hittar en plats i bassängen där du har vatten upp till axlarna.

Jobba sedan i 30–45 sekunder på varje övning och vila tills det har gått en minut. Vid de flesta simbassänger finns en tydlig klocka som du kan använda. Kör 3–4 varv av hela cirkeln.

OBS! Se till att du har en yta för dig själv i poolen så att du inte stör någon som simmar.

 

X-hopp

Stå ihop med fötterna och armarna ner längs sidorna. Hoppa ut brett med fötterna och dra samtidigt upp armarna kraftfullt så att du bildar ett stort X. Hoppa tillbaka in. Hoppa inte för fort, det kommer bara att leda till att du slarvar. Ta ut rörelserna ordentligt istället.

Skidhopp

Stå ihop med fötterna och armarna längs sidorna. Hoppa ut med höger fot fram och vänster bak, samtidigt som du drar fram vänster arm och höger arm bak. Hoppa igen och växla ben och arm.

Trampa vatten

Trampa ifrån kraftfullt så att du håller dig flytande. Vill du utmana dig lite extra, bestäm dig för att du till exempel vill ha armhålorna över ytan hela tiden, då kommer du att behöva trampa ännu mer kraftfullt för att få upp kroppen över ytan.

Armsvepningar

Stå med armarna utsträckta framför dig. Svep dina raka armar bakåt med handryggarna bakåt, tills armarna är i linje med din kropp. Svep sedan fram armarna igen. Fortsätt svepa armarna fram och bak och försök samtidigt hålla kroppen stilla.

Flytande magövning

Flyt på rygg. Dra ihop dig till en liten boll och sträck sedan ut kroppen igen. Det kommer att bli jobbigt att hålla kontroll på kroppen och inte börja rulla i vattnet. Går det inte kan du hålla dig lätt i kanten och jobba in och ut med benen.

Stora bensparkar

Håll dig i kanten och låt benen flyta upp bakom dig. Driv nu ner ett av benen, håll det rakt, så att det pekar ner mot botten. Det andra benet ligger kvar. Växla sedan ben. Jobba kraftfullt mot vattnets motstånd.

Armpendlingar

Stå på botten, höftbrett isär med fötterna och med armarna längs sidorna. Vinkla handryggarna framåt och svep upp båda armarna kraftfullt så att du kommer upp till ytan. Pressa armarna tillbaka ner och lite bakom dig med handflatorna nedåt så att motståndet blir större. Jobba upp med armarna igen. Försök att hålla resten av kroppen så stilla det går.

Styrketräning

Enkel, säker och effektiv träning

Har du svårt att hitta tiden till träning? Eller vill du få ut mesta möjliga av varje träningspass? På Actic tränar vi enligt träningsmetoden HIT (högintensitetsträning), vilket innebär att du på endast 20 minuter ger din kropp tillräcklig träning för att utvecklas.

Läs mer om styrketräning

 

Läs mer

Träna enligt HIT-metoden

Utmanande & inspirerande

Personlig träning

Vill du ha hjälp med att nå dina mål? Vi vet att de som tränar med en personlig tränare når sina mål i större utsträckning. Hos Actic träffar du alltid en professionell licensierad PT som hjälper och inspirerar dig till en mer aktiv livsstil. Vill du ha en kickstart eller nå nya nivåer i din träning så kan vi hjälpa dig. 

Läs mer!

Prova på kostnadsfritt

Helt kostnadsfritt bjuder vi dig på 7 dagars fri provträning! Du kan träna både i gymmet eller testa på ett gruppträningspass vid mån av plats. Kan endast utnyttjas 1 gång per 6 mån per person.

Ta första steget

Fyll i formuläret och få en kod som du visar upp på anläggningen.

Starta din kostnadsfria provträningsvecka här!

Hämtar personuppgifter...

Du har redan ett aktivt medlemskap och kan därför inte nyttja Prova på erbjudandet. Kontakta din anläggning om du har frågor kring ditt medlemskap!

Du har redan ett konto hos Actic och kan därför inte nyttja Prova på erbjudandet. Kontakta din anläggning om du har frågor kring ditt medlemskap!

Du har angett ett ogiltigt personnummer

Du kan tyvärr inte nyttja erbjudandet eftersom du är under 18 år. Välkommen till anläggningen med en förälder eller ansvarig betalare som är över 18 år så hjälper vi er.

Du kommer att få en kod via mail. Ta med den till din anläggning för att aktivera din kostnadsfria provträning.

  • Behandling av personuppgifter

    Vi behandlar dina personuppgifter i syfte att administrera ditt avtal med oss, för att förbättra vårt tjänsteutbud och för att göra din upplevelse hos oss så bra som möjligt. Läs mer i vår personuppgiftspolicy och våra allmänna villkor.

  • Jag har läst och godkänner Actic´s villkor
  • Nu kör vi!

Nu kör vi!