Gym i Karlstad byter ägare

– Sats går i graven

sats-karlstad 2

FOTO: MIKAEL LINDBLOM

Franchiseföretagaren Lars Klinghagen säljer sina tre Sats-center i Karlstad till Actic, som i dag har en träningsanläggning i Sundstabadet. Därmed blir Actic den största träningsaktören i Karlstad framöver med över 10 000 medlemmar.

Lars Klinghagen startade Sats träningscenter i Karlstads centrum för femton år sedan. I dag finns ytterligare två anläggningar, på Färjestad i Löfbergs Arena samt i Friskis & Svettis gamla lokaler på Lamberget. Nyligen noterades rekordhöga siffror – 7 000 årsmedlemmar. Omsättningen ligger på drygt 25 miljoner kronor.

 

Varför säljer du Sats?

– Jag har tappat i energi som entreprenör på senare tid och vill satsa mer på familjen. Mitt franchaiseavtal med Sats gick ut i år och jag frågade om de ville köpa Sats i Karlstad, men de vill fokusera på storstäderna. Det var okej att sälja till en annan kedja. Nu ska jag må gott och ducka för alla förslag ett tag, säger Lars Klinghagen.

På Sats lönelista finns i dag 80 personer. De får Actic som arbetsgivare i maj och Sats medlemmar förs automatiskt över till Actic. Skyltarna och inredningen byts ut, i övrigt blir verksamheten sig mestadels lik med ett brett träningsutbud.

– Detta är ett led i vår tillväxtstrategi och ett passande komplement till vår befintliga anläggning i Sundstabadet. Vi ser fram emot att skapa det här nya klustret i Karlstad. Sats satsar mer på storstäderna, vi är lite ”kusinen från landet” som vill erbjuda träning för alla i små och medelstora städer, säger etableringschefen Oskar Ragvald på Actic.

Blir störst aktör

Actic får en stark position i Karlstad framöver med drygt 10 000 medlemmar, inräknat de som redan tränar vid Sundstabadet. Träningskedjan grundades 1981 under namnet Nautilus gym och är i dag en av de ledande aktörerna på gymmarknaden i Norden. Förra året hade koncernen, med huvudkontor i Solna, en nettoomsättning på 802 miljoner kronor.

Källa: http://nwt.se/karlstad/2017/02/21/gym-byter-agare-sats-gar-i-graven

Styrketräning

Enkel, säker och effektiv träning

Har du svårt att hitta tiden till träning? Eller vill du få ut mesta möjliga av varje träningspass? På Actic tränar vi enligt träningsmetoden HIT (högintensitetsträning), vilket innebär att du på endast 20 minuter ger din kropp tillräcklig träning för att utvecklas.

Läs mer om styrketräning

 

Läs mer

Träna enligt HIT-metoden

Starta din kostnadsfria provträningsvecka här!

Hämtar personuppgifter...

Du har redan ett aktivt medlemskap och kan därför inte nyttja Prova på erbjudandet. Kontakta din anläggning om du har frågor kring ditt medlemskap!

Du har redan ett konto hos Actic och kan därför inte nyttja Prova på erbjudandet. Kontakta din anläggning om du har frågor kring ditt medlemskap!

Du har angett ett ogiltigt personnummer

Du kan tyvärr inte nyttja erbjudandet eftersom du är under 18 år. Välkommen till anläggningen med en förälder eller ansvarig betalare som är över 18 år så hjälper vi er.

Du kommer få en bekräftelse via mail och sedan är det bara att komma ner till din anläggning och starta din kostnadsfria provträning (OBS, kan bara utnyttjas 1 gång per 6 mån).

  • Behandling av personuppgifter

    Vi behandlar dina personuppgifter i syfte att administrera ditt avtal med oss, för att förbättra vårt tjänsteutbud och för att göra din upplevelse hos oss så bra som möjligt. Läs mer i vår personuppgiftspolicy och våra allmänna villkor.

  • Jag har läst och godkänner Actic´s villkor
  • Nu kör vi!

Nu kör vi!

Frågor och Svar