Har du nyttjat ditt friskvårdsbidrag?

Så här fungerar det

Det finns ingen bättre hälsoförsäkring än att träna och vara aktiv fysiskt. Inte nog med att du blir mer vältränad, får bättre flås och starkare muskler. Du motverkar också stress och annan mental ohälsa om du rör på dig.

Med friskvårdsbidraget behöver det inte bli en ekonomisk fråga utan gör att du som anställd kan få en hel del av din träning betald av ditt jobb. Hos Skatteverket kan du läsa mer om vilka typer av aktiviteter som friskvårdsbidraget kan användas till. Ha dock i åtanke att det även kan finnas en del lokala bestämmelser på din arbetsplats kring friskvårdsbidraget.

Gränsdragningen hos Skatteverket angående vad friskvårdsbidraget får användas till kan ibland tyckas märklig, men enkelt förklarat är det här en utrustningsfråga och handlar om att motion ska vara lättillgängligt. Exempelvis är längdskidåkning ok, men inte utförsåkning. Klättring på klättervägg är ok, men inte bergsklättring och inte heller segling, dykning eller ridning. Friskvårdsbidraget kan även användas till exempelvis massage, viktminskningshjälp och meditation, så det måste inte vara träning.

Du kan även använda ditt friskvårdsbidrag till att köpa gymkort, både gymträning och gruppträning är ok. Simning ingår också, så den största delen av Actics utbud ingår i det du kan använda friskvårdsbidraget till. Det enda undantaget är att du inte kan få ut pengar för personlig träning.

Så passa på att utnyttja ditt friskvårdsbidrag innan årets slut och glöm inte att ta med dina kollegor. För de som har svårt att komma igång med träningen kan det vara bra att ha en peppande träningskompis som ger en extra push!

 

Läs mer om vårt träningsutbud

 

Styrketräning

Enkel, säker och effektiv träning

Har du svårt att hitta tiden till träning? Eller vill du få ut mesta möjliga av varje träningspass? På Actic tränar vi enligt träningsmetoden HIT (högintensitetsträning), vilket innebär att du på endast 20 minuter ger din kropp tillräcklig träning för att utvecklas.

Läs mer om styrketräning

 

Läs mer

Träna enligt HIT-metoden

Prova på kostnadsfritt

Helt kostnadsfritt bjuder vi dig på ett provträningstillfälle! Du kan träna både i gymmet eller testa på ett gruppträningspass.

 

 

Ta första steget

Fyll i formuläret och få en kod som du visar upp på anläggningen.

Nu kör vi!