Tess, 35, förlorade båda föräldrarna på kort tid

”Jag tränar för att orka leva”

Livet är inte alltid lätt och hade det inte varit för träningen hade jag inte själv hållit ihop, säger Tess Ellaway som är regionchef på Actic och har hand om 17 anläggningar i Gävleborg, Dalarna och Luleå.

Tess brottades med övervikt under tonåren och vet hur det är att kämpa med vikten. Och när båda hennes föräldrar gick bort under kort tid för ett par år sedan var träningen hennes räddning.

– Jag är så tacksam att jag hade träningen sedan innan för jag hade nog aldrig orkat börja träna i en den sorgeperioden. Men nu var det träningen som gjorde att jag orkade gå upp och klä på mig, ta hand om mina barn och gå och handla. Min man var ett jättebra stöd för mig på alla vis, men träningen var också oumbärlig.

Livet händer och vi kan inte påverka allt.

– Men vi kan göra det vi kan för att må bättre, säger Tess. Och du ska unna dig att må bra! Även om du är i sorg. Man kanske känner att det förväntas av en att man bara ska vara nere och sörja. Men kan endorfinerna som träningen ger få dig att le efter ett träningspass så är det bara bra och inget fel med det. Du sörjer så många timmar på dygnet ändå.

Till en av Tess anläggningar kom en äldre kvinna och en man som hade bestämt sig för att börja träna tillsammans.

– Men bara tre dagar senare gick han hastigt bort och till min stora förvåning valde kvinnan att ändå komma och träna. Hon sa: ”Det är det här som gör att jag orkar fortsätta.” På gymmet fick hon en liten fristad från sorgen. Och hon fann också nya kompisar där i seniorgänget.

Tess får tårar i ögonen när hon tänker på kvinnan.

– Det är sådant som gör att jag älskar det här jobbet. Det är så fantastiskt att se människor bli dem de vill vara.

      

 

Källa:

Utdrag ur ett längre reportage av Dalarnas Tidningar:

https://www.dt.se/artikel/noret-karringberget/tess-35-forlorade-bada-foraldrarna-pa-kort-tid-jag-tranar-for-att-orka-leva

 

Podden ”Sara och Anna på glid”
En podd av och med Sara Thunmarker Telde och Anna Klint. Två mystränare som helst bara vill gå på yoga men som har råkat anmäla sig till Vasaloppstrippeln. Behöver du också komma upp ur soffan? Häng på dessa två trebarnsmorsor!

I deras poddavsnitt ”Kalla fakta genom kroppsscanning” får Sara och Anna besöka Actic i Falun och se hur deras kroppar mår. Missa inte det!

Foto: Anna Klint @dtpralin

Utmanande & inspirerande

Personlig träning

Vill du ha hjälp med att nå dina mål? Vi vet att de som tränar med en personlig tränare når sina mål i större utsträckning. Hos Actic träffar du alltid en professionell licensierad PT som hjälper och inspirerar dig till en mer aktiv livsstil. Vill du ha en kickstart eller nå nya nivåer i din träning så kan vi hjälpa dig. 

Läs mer!

Starta din kostnadsfria provträningsvecka här!

Hämtar personuppgifter...

Du har redan ett aktivt medlemskap och kan därför inte nyttja Prova på erbjudandet. Kontakta din anläggning om du har frågor kring ditt medlemskap!

Du har redan ett konto hos Actic och kan därför inte nyttja Prova på erbjudandet. Kontakta din anläggning om du har frågor kring ditt medlemskap!

Du har angett ett ogiltigt personnummer

Du kan tyvärr inte nyttja erbjudandet eftersom du är under 18 år. Välkommen till anläggningen med en förälder eller ansvarig betalare som är över 18 år så hjälper vi er.

Du kommer få en bekräftelse via mail och sedan är det bara att komma ner till din anläggning och starta din kostnadsfria provträning (OBS, kan bara utnyttjas 1 gång per 6 mån).

  • Behandling av personuppgifter

    Vi behandlar dina personuppgifter i syfte att administrera ditt avtal med oss, för att förbättra vårt tjänsteutbud och för att göra din upplevelse hos oss så bra som möjligt. Läs mer i vår personuppgiftspolicy och våra allmänna villkor.

  • Jag har läst och godkänner Actic´s villkor
  • Nu kör vi!

Nu kör vi!

Frågor och Svar