Actic

Kartläggning av svenskarnas utomhusträning:

43%* har tränat mer utomhus våren 2020

Actic ser utomhusträning som en viktig del av sitt erbjudande och vill förstå mer om svenskarnas träningsvanor, i synnerhet utomhusträning. I denna rapport delges lärdomar från en färsk studie genomförd tillsammans med Ipsos under juli 2020.

Svenskarna tränar flitigt utomhus – Promenad och löpning tar täten

62% av de svenskar som tränar uppger att de ofta tränar utomhus (någon gång varannan vecka, någon gång varje vecka eller flera gånger per vecka). När man tränar utomhus är det promenad (71%), löpning (36%) och cykling (32%) som står högst upp på listan.

Den primära fördelen med att träna utomhus jämfört med inomhus är att få vara ute i friska luften (69%), men man menar också att en viktig fördel med träning utomhus är att den är mer lättillgänglig (42%). Ungefär en tredjedel (34%) uppger minskad risk för smittspridning som en fördel och 28% menar att det helt enkelt är roligare att träna utomhus.

Dramatiskt ökat intresse för utomhusträning under Corona-pandemin

Hela *43% uppger att de tränat mer utomhus under våren 2020 jämfört med våren 2019 och 36% uppger att de tränat mindre inomhus under samma period.

Svenskarna låter vädret påverka utomhusträningen och hela 47% menar att bättre väder är det som skulle kunna få dem att träna mer utomhus. Fortsatt minskad smittspridning är det 18% som anger som anledning till mer utomhusträning.

”Vi ser utomhusträning som en viktig del av vårt erbjudande och vill förstå svenskarnas relation till just utomhusträning. Vår vision är att skapa ett friskare samhälle genom träning och vi söker ständigt nya vägar för att skapa tillgänglig träning på våra medlemmars villkor” menar Sofia Brandberg, Chief Marketing Officer på Actic Group.

Defintition på träning i denna studie: Att ägna sig åt fysiskt ansträngande aktivitet i minst 30 minuter i syfte att träna.

 

 

Fakta om studien: Studien är genomförd av Ipsos och består av 1079 genomförda intervjuer under perioden 7-10 juli 2020. I studien uppger 90% att man tränar någon gång eller oftare och nästan samtliga (94%) av dessa uppger att man någon gång tränar utomhus. Intervjuerna är gjorda i en slumpmässigt rekryterad webbpanel och är representativt för den svenska befolkningen 16-65år.

Starta din kostnadsfria provträningsvecka här!

Hämtar personuppgifter...

Du har redan ett aktivt medlemskap och kan därför inte nyttja Prova på erbjudandet. Kontakta din anläggning om du har frågor kring ditt medlemskap!

Du har redan ett konto hos Actic och kan därför inte nyttja Prova på erbjudandet. Kontakta din anläggning om du har frågor kring ditt medlemskap!

Du har angett ett ogiltigt personnummer

Du kan tyvärr inte nyttja erbjudandet eftersom du är under 18 år. Välkommen till anläggningen med en förälder eller ansvarig betalare som är över 18 år så hjälper vi er.

Du kommer få en bekräftelse via mail och sedan är det bara att komma ner till din anläggning och starta din kostnadsfria provträning (OBS, kan bara utnyttjas 1 gång per 6 mån).

  • Behandling av personuppgifter

    Vi behandlar dina personuppgifter i syfte att administrera ditt avtal med oss, för att förbättra vårt tjänsteutbud och för att göra din upplevelse hos oss så bra som möjligt. Läs mer i vår personuppgiftspolicy och våra allmänna villkor.

  • Jag har läst och godkänner Actic´s villkor
  • Nu kör vi!

Nu kör vi!

Styrketräning

Enkel, säker och effektiv träning

Har du svårt att hitta tiden till träning? Eller vill du få ut mesta möjliga av varje träningspass? På Actic tränar vi enligt träningsmetoden HIT (högintensitetsträning), vilket innebär att du på endast 20 minuter ger din kropp tillräcklig träning för att utvecklas.

Läs mer om styrketräning

 

Läs mer

Träna enligt HIT-metoden

Utmanande & inspirerande

Personlig träning

Vill du ha hjälp med att nå dina mål? Vi vet att de som tränar med en personlig tränare når sina mål i större utsträckning. Hos Actic träffar du alltid en professionell licensierad PT som hjälper och inspirerar dig till en mer aktiv livsstil. Vill du ha en kickstart eller nå nya nivåer i din träning så kan vi hjälpa dig. 

Läs mer!

Frågor och Svar