Nyheter

Nu erbjuder vi massage på Actic Boländerna!

Nu erbjuder Actic massage på ditt gym!

Massage är en urgammal behandlingsmetod. Det finns berättelser om att kineserna praktiserade detta för 4 700 år sedan. I Europa ansåg grekerna att de botade sjukdomar med massage för 4 000 år sedan och framhöll massagen som en mycket viktig behandlingsmetod för bland annat gladiatorer. Det finns även berättelser om kvinnor som brändes på bål på grund av att de lindrat smärta genom massagebehandlingar, behandlingen ansågs vara häxkonst.

Idag vet man att massage inte är någon häxkonst och det finns många vetenskapliga förklaringar till massagens alla positiva effekter. Idag fyller massagebehandlingen en viktig funktion inom både idrotten och friskvården. För den idrottsaktiva är den viktig för att få en snabbare återhämtning efter träning och tävling, detta ger hen möjlighet att träna hårdare samt minskar skaderisken.

Allt fler människor stressar, arbetar ensidigt och ergonomiskt felaktigt. Nacke, skuldror och övre ryggmuskulaturen blir ofta förkortade och spända vilket kan leda till huvudvärk med mer. Med massage bearbetar man muskulatur så att bland annat dessa spänningar mjukas upp.

Några av massagens positiva effekter:
  • Massage påverkar hudens receptorer som i sin tur framkallar fysiologiska effekter i vår kropp till exempel avslappning och smärtlindring.
  • Ökar blodcirkulationen vilket bidrar till en bättre borttransport av slaggprodukter från muskelaturen.
  • Vid långvarigt stillasittande/ stående, gipsade kroppsdelar, muskelskador och träningsvärk uppstår risken för vattenansamlingar (ödem) i kroppen. Djup massage påskyndar borttransporten av dessa ödem.
  • Lymfcirkulationen ökar och immunförsvaret blir mer motståndskraftigt.
  • Regelbunden massage ökar musklernas ämnesomsättning samt syre- och näringstillförsel.
  • Antistresshormonet oxytocin frigörs vilket ger en lugnande effekt.
  • TRI har vid flera studier visat att frisättning av stresshormoner sjunker, känslan av oro och ängslan minskar, humöret och sömnen förbättras samt att näringsupptaget i tarmarna ökar.
För priser och bokning:

Prova på kostnadsfritt

Helt kostnadsfritt bjuder vi dig på 60 minuter provträning! Du kan träna både i gymmet eller testa på ett gruppträningspass.

 

 

Ta första steget

Fyll i formuläret och få en kod som du visar upp på anläggningen.

Nu kör vi!

 

Ett bra stöd mot målet

Actic App

Håll koll på all din träning var du än är med vår app till iPhone och Android. Vår app är en kostnadsfri tjänst som ingår i alla våra medlemskap. Om du inte redan har den, ladda ned den idag!