Nyheter

Nu erbjuder vi massage på Actic Boländerna!

Nu erbjuder Actic massage på ditt gym!

Massage är en urgammal behandlingsmetod. Det finns berättelser om att kineserna praktiserade detta för 4 700 år sedan. I Europa ansåg grekerna att de botade sjukdomar med massage för 4 000 år sedan och framhöll massagen som en mycket viktig behandlingsmetod för bland annat gladiatorer. Det finns även berättelser om kvinnor som brändes på bål på grund av att de lindrat smärta genom massagebehandlingar, behandlingen ansågs vara häxkonst.

Idag vet man att massage inte är någon häxkonst och det finns många vetenskapliga förklaringar till massagens alla positiva effekter. Idag fyller massagebehandlingen en viktig funktion inom både idrotten och friskvården. För den idrottsaktiva är den viktig för att få en snabbare återhämtning efter träning och tävling, detta ger hen möjlighet att träna hårdare samt minskar skaderisken.

Allt fler människor stressar, arbetar ensidigt och ergonomiskt felaktigt. Nacke, skuldror och övre ryggmuskulaturen blir ofta förkortade och spända vilket kan leda till huvudvärk med mer. Med massage bearbetar man muskulatur så att bland annat dessa spänningar mjukas upp.

 

Några av massagens positiva effekter:
 • Massage påverkar hudens receptorer som i sin tur framkallar fysiologiska effekter i vår kropp till exempel avslappning och smärtlindring.
 • Ökar blodcirkulationen vilket bidrar till en bättre borttransport av slaggprodukter från muskelaturen.
 • Vid långvarigt stillasittande/ stående, gipsade kroppsdelar, muskelskador och träningsvärk uppstår risken för vattenansamlingar (ödem) i kroppen. Djup massage påskyndar borttransporten av dessa ödem.
 • Lymfcirkulationen ökar och immunförsvaret blir mer motståndskraftigt.
 • Regelbunden massage ökar musklernas ämnesomsättning samt syre- och näringstillförsel.
 • Antistresshormonet oxytocin frigörs vilket ger en lugnande effekt.
 • TRI har vid flera studier visat att frisättning av stresshormoner sjunker, känslan av oro och ängslan minskar, humöret och sömnen förbättras samt att näringsupptaget i tarmarna ökar.

 

För priser och bokning:
 • Prata med personal i receptionen

Starta din kostnadsfria provträningsvecka här!

Hämtar personuppgifter...

Du har redan ett aktivt medlemskap och kan därför inte nyttja Prova på erbjudandet. Kontakta din anläggning om du har frågor kring ditt medlemskap!

Du har redan ett konto hos Actic och kan därför inte nyttja Prova på erbjudandet. Kontakta din anläggning om du har frågor kring ditt medlemskap!

Du har angett ett ogiltigt personnummer

Du kan tyvärr inte nyttja erbjudandet eftersom du är under 18 år. Välkommen till anläggningen med en förälder eller ansvarig betalare som är över 18 år så hjälper vi er.

Du kommer få en bekräftelse via mail och sedan är det bara att komma ner till din anläggning och starta din kostnadsfria provträning (OBS, kan bara utnyttjas 1 gång per 6 mån).

 • Behandling av personuppgifter

  Vi behandlar dina personuppgifter i syfte att administrera ditt avtal med oss, för att förbättra vårt tjänsteutbud och för att göra din upplevelse hos oss så bra som möjligt. Läs mer i vår personuppgiftspolicy och våra allmänna villkor.

 • Jag har läst och godkänner Actic´s villkor
 • Nu kör vi!

Nu kör vi!

Ett bra stöd mot målet

Actic App

Håll koll på all din träning var du än är med vår app till iPhone och Android. Vår app är en kostnadsfri tjänst som ingår i alla våra medlemskap. Om du inte redan har den, ladda ned den idag!

Frågor och Svar