Gruppträning

Piloxing®

Vad är PILOXING®?

En blandning av Pilates, boxning och dans. Sleek, sexy and powerful!

Viveca Jensen skapade ett träningskoncept som först lanserades i Hollywood och blev en supertrend direkt.

Viveca Jensen gymlokal ligger i Los Angeles, endast tre minuter från Universal Studios.En anläggning hon valt med omsorg då flera av kunderna till Jensen är Hollywoodstjärnor som uppskattar närheten till sin tränare. Dock det är inte läget som är den största dragningskraften.

Viveca Jensen är hjärnan bakom en av Hollywoods träningstrender – PILOXING, en blandning av pilates, dans och boxning.

– Namnet lekte vi fram. Boxelates funkade inte speciellt bra så vi kom på piloxing. En del varnade för att det skulle vara svårt att säga, men nu vet alla vad det betyder, har Viveca själv berättat.

Dansaren Viveca Jensen kom på piloxing under en joggingtur efter att ha retat sig på att så många som ¬tränar pilates tvingas komplettera med extra fyspass för att bränna kalorier.

– Helt plötsligt upptäckte jag kopplingen mellan pilates och boxning. Båda utgår från kroppens kärna. Du koncentrerar dig på magen, ryggslutet, korsettmusklerna, bäcken och insidan av låren. Det hjälper även till att träna armar och ben bättre.

– Boxning är kraft, det ger dig mycket styrka. Pilatesens balansövningar gör dig elegant. Du får väldefinierade muskler och bra hållning. Dansen får dig att känna dig sexig. “Sleek, sexy and powerful!” – varje piloxingpass avslutas med att deltagarna skriker träningsmetodens tre ledord.

PILOXING är oerhört populärt på anläggningar som det finns på och i dagens lever människor ett liv där de ständigt blir kritiserade och stressen är mycket hög. Alla bevakas i olika sociala medier men under piloxing-passen är det så många olika tekniker som kombineras att man måste lägga all koncentration på dansen, pilatesen och boxningen.

– Piloxing handlar om att ha kul och att träna efter sin egen förmåga. Alla sporrar varandra.

Viveca Jensen har gjort tester som visar att man kan bränna upp till 800 kalorier på en timma av PILOXING. Hon har berättat:

– Vi tränar rumpan så hårt att det gör ont. Då brukar jag sporra mina tjejer med att säga: “Ska ni få på er de där jeansen och se snygga ut måste ni göra det här.” Alla vill komma i form för att känna sig fina i jeans.

Utvecklingen är extra imponerande när man vet hur Viveca Jensen fick sin första pilateslektion. Svenskan ¬arbetade som dansare i Los Angeles, men karriären dog när hon plötsligt blev långtidsskadad. Den arbetslösa och ensamstående mamman övertalade den ansedda pilatesinstruktören Ivon Dahl att ge henne gratislektioner eftersom hon inte hade några pengar. Viveca lovade att hon skulle bli Dahls främsta elev. Väl utbildad började hon först ta emot kunder i sin lägenhet för att kunna betala tillbaka skulden till Dahl. Dotterns rum blev provisorisk studio.

– Jag läste nyligen mina dagboksanteckningar från tiden när jag precis hade kommit till Los Angeles för att arbeta som dansare, säger Viveca Jensen. Allt handlade om att ta sig framåt. Så har det alltid varit för mig.

 

Styrketräning

Enkel, säker och effektiv träning

Har du svårt att hitta tiden till träning? Eller vill du få ut mesta möjliga av varje träningspass? På Actic tränar vi enligt träningsmetoden HIT (högintensitetsträning), vilket innebär att du på endast 20 minuter ger din kropp tillräcklig träning för att utvecklas.

Läs mer om styrketräning

 

Läs mer

Träna enligt HIT-metoden

Prova på kostnadsfritt

Helt kostnadsfritt bjuder vi dig på 60 minuter provträning! Du kan träna både i gymmet eller testa på ett gruppträningspass.

Ta första steget

Fyll i formuläret och få en kod som du visar upp på anläggningen.

Nu kör vi!