ESK_logo_RGB

En Svensk Klassiker

Actic samarbetar med En Svensk Klassiker. För att kunna genomföra En Svensk Klassiker krävs motivation att träna och bra träningsupplägg och det hjälper vi till med. På våra anläggningar har vi ett brett utbud av olika träningsformer och på ca 80 anläggningar ingår även tillgång till simhall i medlemskapet.

På Actic erbjuder vi grenspecifika styrketräningsprogram för respektive lopp inom En Svensk Klassiker. I våra medlemskap ingår kostnadsfria instruktioner i gymmet, då du kan välja att gå igenom dessa program och få övriga anpassade träningstips för att nå dina mål.

För att erövra En Svensk Klassiker ska du genomföra:

• Vasaloppet/Öppet Spår, skidåkning 90 km alternativt Engelbrektsloppet, 60 km
Vätternrundan på cykel, 300 km
Vansbrosimningen 3 km
Lidingöloppet, löpning, 30 km

 

Senaste nytt från Actic:

2016-03-02
Så tränar du konditionen inför Vätternrundan
Att klara av ett längre lopp på cykeln innebär såklart att du bör ha en viss kondition och uthållighet för att resan ska bli någorlunda behaglig.

2016-02-27
4 löpbandspass för kyliga vinterdagar
När temperaturen sjunker alltför långt ner på minussidan och gångvägen liknar en isbana – då är det tur att löpbandet finns!

2016-01-09
12 sista-minuten-tips inför Vasaloppet
Det kan vara lättare sagt än gjort att hålla influensavirusen borta så här i februari,  men det finns en hel del saker du kan göra för att åtminstone minska riskerna för en onödig sjukperiod.

2016-01-03
4 styrkeövningar för en skidstark kropp
Att åka längdskidor ger bra och skonsam träning för hela kroppen, och för att få en trevlig upplevelse i spåret behövs både teknik och styrka.

2015-11-10
Styrkeövningar för skidåkare
Ge dig själv chansen att bli ännu vassare i spåret genom att börja med styrketräningen redan nu.

2015-11-02
Vinn startplats till Vasaloppet eller Engelbrektsloppet »
Vinn friplatser till Vasaloppet samt Engelbrektsloppet. För att delta i tävlingen, motivera varför just du ska vinna!

2015-08-01
Formtoppa inför Lidingöloppet »
Du som ska springa Lidingöloppet har vid det här laget förhoppningsvis gjort grovjobbet. Men än är det inte för sent att toppa formen. Coach LG Skoog på Runner’s World tipsar om de sista finslipande förberedelserna inför Lidingöloppets tremilsdistans.

2015-06-12
Träna inför Vansbrosimningen med Actic »
Ska du tävla i Vansbrosimningen i år? Eller vill du förbättra din simteknik? Då ska du bege dig till Actic Sydpoolen tisdagen den 16 juni kl 18:30 där vi kommer träna på att simma i motström och vågor. Det kommer finnas våtdräkter, simglasögon m.m. till försäljning. Det kommer även finnas tränare som ger dig specialtips för din träning.

2015-06-12
Vinn startplats till Lidingöloppet! »
Tillsammans med En Svensk Klassiker tävlar vi på Actic ut tre startplatser till loppet! Det du behöver göra för att delta i tävlingen är svara på en fråga. Sista tävlingsdag är 21 juni 2015. Läs mer om tävlingen här.

2015-06-01
Bästa sista-minuten-tipsen inför Vätternrundan »
Det är viktigt att du förbereder dig för kommande utmaning så att du känner dig redo för loppet och kan njuta av upplevelsen utan att behöva oroa dig för annat. Här ger Actic tips på förberedelser som du kan göra nu när startskottet närmar sig.

2015-05-20
Träna upp dig inför Vätternrundan – 3 tips från Actics cykelexpert! »
Vårens ankomst innebär även att det börjar bli hög tid att planera inför den kommande Vätternrundan. Nu är det ca 2 månader kvar till startskottet och här tipsar Actics cykelexpert Lena Söderqvist hur du som deltagare på Vätternrundan kan förbereda dig inför cykelloppet.

2015-05-15
Actics träningsprogram för löpare »
Detta program innehåller enkla men tunga övningar som tränar hela kroppen och är anpassade för dig som löptränar. Testa dessa övningar nästa gång du går till gymmet, lycka till och kör hårt!

2015-04-30
Träna upp dina muskler inför Vätternrundan »
För att effektivisera din cykelteknik behöver du stärka de muskler som arbetar när du cyklar. Här bjuder Jennie Olausson, personlig tränare på Actic, på ett styrketräningsprogram som är anpassat för dig som tränar inför Vätternrundan.

2015-04-22
Vinnarna av startplats till Vansbrosimningen 2015 är utsedda »
Tävlingen om att vinna en startplats till Vansbrosimningen är avslutad och vi presenterar stolt dessa 4 vinnare: