Påskträningspass + godaste återhämtningen

Att vila lite extra för att samla ny energi hör ledigheten till, men för att hålla dig pigg under påskdagarna är det också bra att ge kroppen sin dagliga motionsdos. Här är ett pass som du kan köra i fjällstugan såväl som på gymmet. Träning behöver inte ta lång tid, ett effektivt träningspass på 20 minuter har många fördelar.

Träningsupplägg

Kör de åtta övningarna i en följd utan att vila.  När du har genomfört alla övningar vilar du i 60 sekunder, börja sedan om från början. Göra 3-4 varv och känn efter om du varje nytt varv kan göra något annorlunda för att utmana dig själv. Kanske testar du att jobba lite snabbare i Mountainclimbers, går lite djupare i knäböjen eller ökar tempot när du joggar med höga knän. Detta program ger bra styrke- och konditionsträning, effektivt för hela kroppen!

1. Knäböj (med eller utan vikt), 20 reps:


2. Upphopp, 45 sek:

3. Armhävningar, 10-15 reps:

 

4. Jogga med höga knän, 45 sek

 

5. Utfallsgång (med eller utan vikt), 10-12 reps/ben:

 

6. Upphopp, 45 sek

 

7. Mountain climber (Ställ dig i plankposition med händer och tår i marken. Spänn magen och lyft det ena knät mot bröstet. Växla ben), 15-20 reps/ben

 

8. Jogga med höga knän, 45 sek

Återhämtningsmål – äggwrap!

Planera in träningen så att du efter passet kan njuta av en god frukost eller lunch. Så här i påsktider smakar det bra med en enkel och fräsch äggwrap.

Gör så här!
Vispa ihop två ägg och krydda med valfria örter, salt och peppar. Hetta upp lite smör i en stekpanna och stek en tunn omelett. Vänd den när den börjar stelna och stek ytterligare en minut. Lägg på tallrik att kallna – och fyll sedan med valfria godsaker, tex keso, avokadoskivor, soltorkade tomater i strimlor och ringla över lite god olivolja, citronsaft och chiliflakes.