5 enkla, roliga, och motiverande träningsövningar!

1. Chins

Genom att använda en stång i höjd med bröstet och en steplåda, kommer du känna att även du klarar att göra chins. Ställ dig på knä och lägg dina fötter bak på steplådan, ta tag i stången. Dra dig upp på 1-2 sek och bromsa på vägen ner i 4-6 sek. Här tränas i princip hela överkroppen, främst ryggen och biceps bracchi (överarmens framsida).

2. Huksittande axelpress

Lägg en viktplatta på golvet och ställ dig med hälarna på viktplattan. Viktplattan på golvet kommer att hjälpa dig att komma djupare ner. Kan du komma ner i aktuella positionen ändå så är viktplattan överflödig.

Kom ner i en huksittande position, som inte bara jobbar på rörligheten i höfterna utan även med balansen. Placera hantlarna i axelhöjd och pressa dem upp mot taket. Försök att få vikterna att gå rakt uppåt i den mån det går, då arbetar du med rörligheten i ryggen och axelleden, tillsammans med styrkan för axlar och triceps.

3. Stå på händer

Ju äldre vi blir desto mer försiktiga blir vi och vi glömmer hur vi lekte som barn. Vi slår ett slag för handstående mot en vägg. När du väl tagit dig upp får du gärna röra dig i olika positioner, fördela vikten mellan händerna och testa att släppa hälarna lite från väggen. Du främjar styrkan i handleder och armar, samt övar på din bålstabilitet.

4. Sidoplanka med crunch

Att stå i sidoplanka är inte bara bra för bukmuskulaturen och balansen, den stärker även handlederna och axellederna. När du väl hittat balansen försök att dra ihop kroppen till en klassisk crunch och krydda din sidoplanka med effektiv magträning.

5. Höftlyft

Klassisk övning för att stärka rumpan och baksidan av låren. Effektiv övning med garanterat hög känningsfaktor i stjärten. Ligg med huvud och skuldror på en bänk, och placera fötterna så du får 90 graders vinkel i knäleden. Lägg en skivstång över bäckenet och jobba dig uppåt och neråt. Knip ordentligt på vägen upp. På vägen ned; vänd innan du når golvet helt.