andrea-Sports-Club

Så här utbildade sig Andréa till personlig tränare

Vilken utbildning har du gått, och varför sökte du dig till just den skolan?

– Sports Club Education i Vallentuna. Jag blev rekommenderad av en vän att söka utbildningen och jag fick höra från flera håll att lärarna och lokalerna var bland det bästa i landet, vilket jag nu i efterhand håller med om till 100%.

Vad var det bästa med PT-utbildningen hos Sports Club Education?

– Sammanhållningen bland deltagarna. Alla hade olika idrottsbakgrunder och livserfarenheter så vi alla delade med oss av våra kunskaper och vi peppade varandra. Förutom det så var lärarna fantastiska! Pedagogiska, kunniga och inspirerande. 

Vad är det bästa med att jobba som Personlig Tränare?

– Det finns så många bra saker med mitt arbete så jag vet inte vart jag ska börja. Bara att få jobba med träning är ren lyx för mig. Och det spelar ingen roll om man jobbar tolv timmar på en dag därför att varje timme kommer en ny person som bidrar med ny energi och gör en glad på nytt. Det är också härligt att få se ens klienters utveckling och veta att man gör skillnad i deras vardag. Den känslan är svår att toppa. 

Vad är mest utmanande med PT-yrket?

 – Det mest utmanande för mig är att ha tålamod. Jag vill vara bäst, ha gått alla utbildningar och flest bokade klienter(+ kölista) på en gång och det är inte så realistiskt. Det tar ett tag att bygga upp sin kundkrets och skapa sig ett rykte, vilket jag har svårt att inse…

Vem skulle du säga att PT-utbildningen passar för?

 – Någon som brinner för träning och som vill utvecklas som person samt hjälpa andra människor. Man lär sig otroligt mycket, inte enbart om träning, och samlar på sig kunskap man har nytta av för resten av livet. 

Har du några tips till de som funderar på att utbilda sig och som vill satsa på PT-yrket?

– Sluta fundera och kör bara! Du kommer aldrig ångra att du provade och framför allt inte om du väljer Sports Club Education, vilket är den utbildning jag kan rekommendera. Man måste gå in med inställningen att vilja lära sig och våga prova någonting nytt. Vill man satsa på PT-yrket måste man vara beredd på utmaningar och låta det ta sin tid. Som sagt så bygger man inte en karriär över en dag. 

Vad har du för framtidsplaner?

– Mina planer för framtiden är att fortsätta utbilda mig för att bli så kunnig som möjligt vad gäller träning och hälsa. Mitt mål är att bli en av de bästa personliga tränarna i landet och då gäller det att ligga i och alltid jaga efter ny kunskap. Jag kommer även att fortsätta jobba på träningskedjan och bygga erfarenheter samt utöka kundkretsen. Allt för att bli den bästa!