Därför startar du hösten bäst med en personlig tränare

Låter personlig träning som något lyxigt som bara de rika och berömda lägger pengar på? Tänk om. Idag är det många som väljer att lägga både tid och pengar på att anlita en personlig tränare, och tro mig det är en god investering.

  1. Du får hjälp att veta vad du faktiskt behöver. Om du inte har något speciellt träningsmål är det lätt att bara träna planlöst, men en personlig tränare kan hjälpa dig att hitta en röd tråd i din träning.
  2. Har du ett klart mål? Perfekt! En personlig tränare kan då hjälpa dig att komma snabbare fram på vägen dit med bra träningsprogram och upplägg.
  3. Fnyser du nu och tänker att ”jag klarar mig bäst på egen hand”? Ja, kanske gör du det, men när lät du någon titta på ditt rörelsemönster senast? Kanske har du en svaghet eller obalans som du kan få hjälp med och komma ännu längre i din träning.
  4. Har du svårt att ta ut dig när du tränar? Då så! Med en personlig tränare vet du att du kommer att kunna bli precis så trött som du (eller hen) vill.
  5. Ny inspiration är precis vad man behöver så här års! Har du fastnat i dina gamla övningar och träningsformer? Dags att ta tag i det med en påhittig PT och nya roliga redskap.
  6. Vill du utveckla din styrka ordentligt kan det vara läge att först ta ett möte med en personlig tränare som dels kan hjälpa dig med den viktiga tekniken och dels kan ge dig rätt upplägg och kompletterande övningar för säker och rolig träning.
  7. Det blir roligt! Ja, hittar du en personlig tränare som du klickar med kan dina träningspass också bli dina roligaste timmar i veckorna.
  8. Du kan få hjälp att se på helheten, inte bara träningen. Vill du komma i form på riktigt kan du behöva tips om till exempel kost och livsmönster också för att lyckas. En duktig PT kan hjälpa dig med det eller guida dig vidare till rätt personer.
  9. Ta hjälp av en personlig tränare för att hitta nya roliga utmaningar. Ibland kan det vara bra att bara bolla träning med någon kunnig person som kan hitta nya utmaningar åt dig utifrån vad du tycker är roligt. Utmaningar du själv kanske inte hade tänkt på.
  10. Kanske den största anledningen för vem som helst att skaffa en PT är att man får garanterat effektiva pass. Du har någon som planerar träningen åt dig så att träningen blir effektiv och som dessutom ser till att du kör passen och inte fuskar med antal reps eller teknik.

Läs mer: Personlig träning på Actic