Äta rätt

Spenatsoppa med ägg

Värm dig med en god spenatsoppa med ägg. Spenat är mycket näringsrikt och har ett rikligt innehåll av vitamin C och E. Spenaten innehåller dessutom mycket nitrat vilket sänker ditt blodtryck och ökar prestationsförmågan. Ägget ger dig en extra skjuts av protein för musklernas skull

Ingredienser:

4 ägg
500 g fryst bladspenat
1 gul lök
1 msk olivolja
2 msk vetemjöl
12 dl vatten
2 msk grönsaksbuljong
1 dl matlagningsgrädde
Salt & peppar
Mald muskotnöt

Gör så här:

Hårdkoka äggen, skala och skär äggen i halvor Tina spenaten och finhacka löken. Fräs spenat och lök i olivolja några minuter. Pudra över vetemjöl och häll på vatten och buljong. Låt soppan koka upp och sänk sedan värmen, låt den småkoka ca 10 min. Red soppan med grädden och smaka av med salt, peppar och muskötnöt.

Servera soppan med ägg, knäckebröd och kalkonskinka.

Näringsvärde per 100g:
48 kcal
3.9 g protein
2.9g fett
1.3 g kolhydraterSpenatsoppa_web1