Sojafärs med curry och kokos

Soja är en baljväxt och därmed släkt med andra bönor och ärtor. Det är ett livsmedel som innehåller en mängder med olika näringsämnen. Sojabönor är fiberrika och innehåller hög halt av fullvärdigt protein och fleromättat fett. De innehåller bland annat de essentiella proteinerna som kroppen själv inte kan tillverka. De är goda i grytor, soppor och i sallader.

 

4 portioner

Ingredienser

400g sojafärs
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
1 paprika
1 msk gul curry
1 dl röda linser, torkade
1 burk kokosmjölk
½ msk grönsaksbuljong
1 dl kokosflingor
Salt & peppar

Till servering
Hackade sötmandlar

Tillagning

Dela purjolöken på längden och skölj bort eventuell jord. Strimla purjolöken, finhacka vitlöksklyftorna och skär paprikan i mindre bitar.

Stek sojafärsen tillsammans med purjolök, vitlök, paprika och curry i en stekpanna. När allt fått en fin färg, tillsätt torkade röda linser, kokosmjölk och grönsaksbuljong. Sänk värmen och sätt på ett lock. Låt puttra i 12-15 minuter tills att linserna blivit mjuka men ändå har kvar lite tuggmotstånd.

Rosta under tiden kokosflingorna i en torr stekpanna tills att de fått fin färg.

Servera sojafärsen med de rostade kokosflingorna, hackade sötmandlar, bulgur och en grönsallad.

Näringsvärde per 100g

122 Kcal

7.6g protein
6.8g fett
5.4g kolhydrater