Äta rätt

Rödbetssallad med pocherat ägg

Rödbetssallad med pocherat ägg

En mättande, vegetarisk sallad med pocherat ägg. Att pochera ägg är inte så svårt som det verkar, prova själv!

Ingredienser:

  • 600 g Rödbetor färska
  • 2 tsk Ättika
  • 8 Ägg
  • 2 msk Olivolja
  • 1 tsk Senap (dijon)
  • 1⁄2 msk Kapris
  • 3dl Bladspenat
  • 100 g Salladsost (feta) 25%

Gör så här:

Skala rödbetorna och dela i 4 klyftor. Koka i saltat vatten tills de är mjuka. Fyll en kastrull med vatten och koka upp. Lägg i ättikan. Lägg varje ägg i en liten skål. Håll vattnet sjudande och gör en virvel i vattnet med en sked. Släpp sedan ner varje ägg i kastrullen. Koka 3-4 minuter. Lyft upp äggen och kyl ner i en skål med kallt vatten. Torka sedan av äggen försiktigt med hushållspapper. Blanda ihop en dressing med olja, senap och kapris. Lägg upp rödbetorna och spenaten på ett fat, smula över fetaosten. Lägg på äggen och skeda över dressingen.

Källa: ViktVäktarna