Äta rätt

Recept på nyttiga och mättande frukostbullar

Starta dagen med hembakat bröd

Baka dina egna hälsosamma och goda frukostbullar. Lätta att baka, goda att äta och du håller dig mätt länge. Bullarna innehåller dessutom mycket fibrer som är bra för din mage.

Ca 14 bullar

Ingredienser:

50g jäst
1/2 tsk salt
1 msk socker (för jäsning)
250 g Keso naturell
½ liter vatten
1 dl fiber havregryn
½ dl krossat bovete
2 msk solrosfrö
2 msk pumpakärnor
Ca 10 dl fullkorns dinkelmjöl

Gör så här:

1. Smula ner jästen i en bunke, tillsätt vattnet, salt, socker och lös upp jästen.

2. Blanda i keson och resten av ingredienserna, börja med fröerna och avsluta med mjölet.

3. Arbeta samman degen, den ska fortfarande vara lite kletig men släppa från kanterna.

4. Låt degen jäsa ca 20 min i bunken.

5. Dela upp degen i 14 bitar och forma till bullar. Låt dem jäsa på plåten ytterligare 20-30 min och sätt in i ugnen 225 grader ca 10-12 min.

Näringsvärde per 100g:
183 kcal
7,9g protein
4,3g fett
28g kolhydrater

Läs också: Bättre start på dagen – 4 sätt att uppgradera din frukost