Äta rätt

Osötad äppelmos

Har du äpplen över från höstens skörd så gör ditt eget äpplemos. Det är både enkelt, gott och går snabbt att göra. Äppelmoset är kalorisnålt och gott till frukostgröten eller mellanmålet. Citronsyran har du i för att moset ska bevara sin fina färg och inte mörkna.

1 burk

Ingredienser:

10 äpplen
0,75 tsk citronsyra (askorbinsyra)

Gör så här:osotad-appelmos

Skala och kärna ur äpplena, hacka till mindre bitar. Häll i äppelbitarna i en stor kastrull och koka tills att det blir mjuka (rör om i kastrullen hela tiden). Mosa äpplena med en gaffel eller sked, låt småputtra i ca 5 min. Tillsätt citronsyran och mixa moset slät med en stavmixer. Häll upp i en ren och torr glasburk. Moset kan förvaras i kylskåpet ca 2-3 veckor.

Näringsvärde per 100g:
48 kcal
0.2g protein
0.g fett
11.3 g kolhydrater