Pigg hela eftermiddagen

”Gäääääsp! O jisses, nu måste klockan vara fem snart. Men, är den bara tre? Det är inte möjligt, jag sitter ju och somnar till! Nej, nu är det dags för kaffe och en bit choklad så att jag håller mig vaken.”

Känner du igen det här? Det är inte helt ovanligt att det kommer en dipp omkring klockan tre. Lunchen är smält, det börjar bli eftermiddag och du har suttit ner bra länge nu. Men misströsta inte! Det går att studsa tillbaka och klara de sista arbetstimmarna.

Steg 1: Gör två varv av 10 knäböj, 10 nudda golvet och sträck upp, 10 stora rotationer med överkroppen.

Steg 2: Plocka fram ett av följande mellanmål:

Bärsmoothie

Perfekt att göra hemma och ta med sig i en liten flaska eller termosmugg och ha i kylen på jobbet.

1 dl björnbär

1 dl hallon

2 dl mjölk/naturell yoghurt eller veganskt alternativ

1 msk kokosolja

Mixa alla ingredienser i en mixer eller med en stavmixer. Smoothien innehåller kolhydrater, protein och fett och får upp blodsockret utan att det blir en chock.

Jordnötssmörsnacks

1 banan

2 msk jordnötssmör eller annat nötsmör

Finhackade nötter

Skär bananen i skivor och gör små dubbelmackor av banan med jordnötssmör och hackade nötter mellan. Är du hemma kan du ha dem i frysen och plocka fram som snacks, men de funkar också att ha i kylen. Jordnötssmör är bra att ha tillgängligt. Du kan också skära äpplen i klyftor och doppa i jordnötssmör och äta som mellis.

Bananpannkakor

3 ägg

2 bananer

Lite smör eller kokosolja att steka i

Vispa ihop äggen med de mosade bananerna och stek till små plättar. Perfekta att äta ett par stycken kalla som mellanmål. Vill du lyxa till det kan du äta bär till.