Äta rätt

Ljummen laxsallad

En sallad kan enkelt kombineras och varieras efter tycke och smak. Den här salladen är en mer matig sallad med mycket protein och bra fett för dig. Salladen passar lika bra som vardagsrätt eller bjudrätt. Matvete är ett av våra bästa matgryner. Det är ett mättande och bra alternativ till vanligt vitt ris.

4 portioner

Ingredienser:ljummen_laxsallad

600g laxfilé utan skinn
2 msk olja
Salt & peppar
2 dl mathavre
4 dl vatten
I grönsaksbuljongtärning
2 ägg
1 paprika
½ gurka
1 liten rödlök
2 avokado
Grönsallad
250 g kesella lätt
2 tsk dijonsenap

Gör så här:

Skär laxen i kuber och stek dem i olja i en stekpanna några minuter. Vänd dem så alla sidor får en stekyta. Krydda med salt och peppar. Koka upp vatten och buljongtärningen. Tillsätt mathavre och koka upp utan lock ca 12 min. Hårdkoka, skala och klyfta äggen. Hacka paprika och gurka i tärningar. Skala och skiva löken. Dela och kärna ur avokadon. Ta ur fruktköttet i bittar med en liten sked. Varva laxen, mathavre och sallade på ett stort fat och lägg sist på äggen. Rör ihop kesella och senap och servera såsen till.

Näringsvärde per 100g:
114 kcal
9.1g protein
6.1g fett
5.2g kolhydrater