Biffar

2 st scharlottenlökar
ca 500 gr lax
2-3 msk dijonsenap
2 ägg
1/2-1 tsk salt
2 krm malen vitpeppar

Sås

1 burk naturell kvarg (ca 250 gr)
1/2-1 kruka persilja
0,5 tsk salt
1 krm vitpeppar

 Tillagning

  1. Mixa i matberedare, alt finhacka med kniv, 2 scharlottenlökar och laxen.
  2. Tillsätt dijonsenapen, äggen, salt och vitpeppar.
  3. Gör valfritt stora biffar, ca 1-1/5 cm tjocka.
  4. Hacka eller klipp ner persiljan i en liten skål, tillsätt kvargen och kryddorna. Rör om och ställ i kylen.
  5. Hetta upp olja eller smör i en stekpanna och stek biffarna i ca 3 min/sida.
  6. Servera ihop med säsongens grönsaker och valfria gryn, pasta eller potatis, samt kvargsåsen.