Aprikoskyckling

Kyckling med bulgur, aprikoser och valnötter

Kyckling är bra och mager mat det vill säga att det har ett lågt innehåll av fett. Som annat kött innehåller kyckling mycket protein och är rikt på bland annat magnesium, zink, selen och järn. Valnötterna i maträtten innehåller en hel del fett men mycket av detta är enkelomättat eller fleromättat fett. Aprikoserna ger dig ett extra tillskott av järn vilket många kvinnor kan ha brist av.

 

4 portioner

Ingredienser

4 kycklingfileer
1 msk olivolja
Salt och peppar
4 portioner bulgur
2 tomater
12 st torkade aprikoser (ca 80 g)
1 msk pressad juice av citron
100g blandsallad
1 dl valnötter

Tillagning

Bryn kycklingen i oljan, krydda med salt och peppar. Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen. Skär tomaterna och aprikoserna i tärningar, pressa citronjuicen över. Blanda ihop bulgur med tomaterna, aprikoserna och salladen, avsluta med kycklingen och toppa med valnötter. Servera med en klick kesella eller keso.

 

Näringsvärde per 100g

128 kcal

11.8 g protein
4 g fett
9.8 g kolhydrater