Köttfärs- och rotfruktssoppa

4 Portioner

Nu är hösten här på allvar och temperaturen börjar krypa nedåt. Då är soppa ett perfekt alternativ. En mustig höstgryta värmer gott till kvällen! Lifestyle by Actic ger dig ett receptförslag här.

Ingredienser

7 dl grovt rivna rotfrukter (morötter, palsternacka, kålrot, rotselleri)
1 gul lök
2 msk olivolja
13 dl vatten
3 msk kött- eller grönsaksbuljong
3 msk tomatpuré
1 lagerblad
2 tsk timjan
Salt och peppar
500 g nötfärs

Garnering: Färsk timjan

 

Tillagning

Skala och riv rotfrukterna och löken grovt. Häll olivoljan i en stor gryta och lägg i rotfrukterna och löken och rör om ett par minuter.

Tillsätt vatten, fond, tomatpuré och kryddor. Lägg den råa köttfärsen direkt i grytan och låt koka i 15-20 minuter.

Smaka av med mer kryddor och tomatpuré om det behövs. Dekorera med färsk timjan.

Servera med ett fullkornsbröd.