Äta rätt

Kostrådgivarens enkla müslirecept

Toppa mellanmålet med en god müsli!

LisaJohanssonActicLisa Johansson är kostrådgivare och personlig tränare på Actic Solna. Här ären enkel, god och näringsrik müsli
som alltid finns i hennes skafferi.

Lisas müsli

3 dl havregryn
3 dl dinkelflingor
1 dl sesamfrön
1 dl solrosfrön
1 dl pumpafrön
1 dl kokosflingor
1 dl hackade nötter, till exempel hasselnöt, cashew, paranöt, valnöt och pekannöt
3 msk kanel eller kardemumma
Ca 3 dl vatten
3 msk rapsolja 

Gör så här:

1. Blanda alla torra ingredienser.

2. Blanda vattnet med oljan, tillsätt sedan i den torra blandningen. Tillsätt mer vatten vid behov. 

3. Strö ut över en plåt med bakplåtspapper, rosta sedan i ugnen på 175 grader. Rör runt var femte minut så att den inte bränns vid.

4. Ta ut plåten när müslin har blivit torr och knaprig, det brukar ta ungefär 30 minuter. Förvara i en burk, och avnjut som topping på exempelvis yoghurt, en smoothie bowl, eller chiapudding!

Recept: Lisa Johansson, Actic Solna

Läs också: Kostexperten Lisa tipsar: “Det här har jag alltid i kylen”