KOLJAKNYTEN MED PURJOLÖK & VÄSTERBOTTENSOST

INGREDIENSER:

  • 1 kg potatis
  • 2/3 purjolök
  • ca 600 g koljafilé
  • 1 msk oregano
  • ½ påse riven väster-
  • bottensost, 75 g
  • ca 50 g smör
  • ½ cosmopolitansallad, 125 g
  • 1 knippe rädisor, 100 g
  • 1 gul paprika
  • ca 150 g körsbärskvisttomater
  • 2 msk olivolja
  • ½ msk vitvinsvinäger

TILLAGNINGSTID:

30 – 35 min (aktiv tid)

30 – 35 min (total tid)

GÖR SÅHÄR:

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Koka 1 kg potatis.
  3. Fiskknyten (4 folieark à 30×40 cm & ugnsplåt): Skölj och finstrimla 2/3 purjolök. Skär ca 600 g koljafilé i 5 cm breda bitar och krydda fisken med 1 msk oregano, ½ tsk salt och 2 krm svart- peppar.
  4. Lägg purjon i mitten på varje folieark. Fördela fisken ovanpå purjon och ½ påse riven västerbottensost (75 g) ovanpå fisken. För- dela ca 50 g smör ovanpå osten. Vik upp kanterna, tätslut paketen och lägg dem på plåten. Stek mitt i ugnen ca 18 min.
  5. Sallad (skål): Skölj och grovhacka ½ cosmopolitansallad (125 g). Skär 1 knippe rädisor (100 g) i tunna skivor. Tärna 1 gul paprika och skär ca 150 g körsbärskvisttomater i klyf- tor. Blanda grönsakerna i skålen och ringla över 2 msk olivolja, ½ msk vitvinsvinäger, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar.
  6. Lägg upp fiskpaketen på varsin tallrik och servera med den kokta potatisen och salladen.

Smaklig måltid!

Källa: Middagsfrid (www.middagsfrid.se)