Varva glöggminglets klassiska pepparkakor och lussekatter med de här enkla, goda och näringsrika mumsbitarna. Valnötter är en viktig källa till protein, fibrer, nyttiga omega-3-fettsyror. De innehåller också mycket magnesium som behövs för hjärtats, musklernas och cellernas funktion. Dadlar, kakao och valnötter är dessutom fyllda av antioxidanter som skyddar kroppens celler från fria radikaler från syre, extra viktigt för dig som tränar! 

Valnötsdadlar i mörk choklad

Du behöver

  • 100 högprocentig choklad (från 70% kakao)
  • 2 msk kokosmjölk
  • ca 20 dadlar
  • ca 20 valnötter
  • Kokosflingor eller mandelspån (som topping, kan uteslutas)

Gör så här!

Smält den mörka chokladen och rör ner kokosmjölken till en tjock kräm. Skär en skåra i dadeln, ta ut kärnan och stoppa i en valnöt. Rulla valnötsdadeln i chokladen och lägg på ett fat. Toppa gärna med kokosflingor eller mandelspån och låt sedan godisarna stelna i kylen.

Fler recept: Nyttiga julgodisbollar till adventsfikat