recept-musli

Vill du prova att göra hemmagjord müsli?

Receptmakare: Louise Björkman, Actic Linköping City

Att göra egen müsli sparar inte bara pengar utan du vet också precis vad du får i dig och slipper allt dolt socker som oftast finns i köpvarianterna. Man kan även variera innehållet precis hur man vill, inspireras gärna av mitt recept men är det något du inte har hemma så är det inga problem att utesluta det eller ersätta det med något annat. Du bestämmer precis vad du vill ha i din müsli!

5 dl havregryn
0,5 dl chiafrön
0,5 dl psylliumfrön
0,5 dl linfrön
0,5 dl pumpafrön
En näve hackade mandlar

Blanda ihop dessa med 2 msk honung, 0,5 dl vatten och 0,5 dl rapsolja. Ta lite i taget, det ska inte bli för mycket vätska. In i ugnen i ca 20 min på 150 grader, rör om emellan. När den har svalnat kan du ha i torkad frukt tex. granatäpplekärnor, riven kokos, russin och mullbär.