* Kruskakli är vetekornets skaldelar och innehåller ytterst lite kolhydrater men mycket kostfiber (vilket kan vara irriterande för en del). Gluten från vetet kan hamna med skaldelarna även om själva skaldelarna är glutenfria.

Glutenfritt lowcarb-bröd, 4-8 portionsbitar.

91 kcal, 5 gram protein, 1 gram kolhydrat, 7 gram fett per bit om den delas i 8 bitar.

Ingredienser:
3 ägg
1/2 burk keso (125 gram)
Knappt 1 dl (5 msk) kokosmjöl
1 msk fiberhusk
4 msk kruskakli (går att utesluta)*
3 tsk bakpulver
2 msk smält kokosfett (kan uteslutas)
1 nypa salt

Tillagning:
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda de torra ingredienserna först, mixa sedan ägg och keso med stavmixer. Det går bra att bara vispa ihop men då kommer kesokornen med. Platta sedan ut degen på bakpappersklädd plåt med fuktad hand till en sconesliknande platta, beroende på hur många bitar du vill ha. Jag delar min i fyra delar (20 x 20 cm). Strö eventuellt vallmofrön på. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter. Skär sedan i bitar.
Rosta gärna!

Du kan även addera 1 dl nötter/frön i smeten. Tex 1/2 dl hackade hasselnötter + 1/2 dl solroskärnor.
Eller byta ut en del av kokosmjölet mot mandelmjöl, jag varierar ofta brödet på olika sätt!