glutenfritt-brod

Glutenfritt hälsobröd

Visst går det att äta bröd till frukost. Det här goda brödet ger dig en bra start på dagen och är dessutom ett riktigt hälsobröd. Gluten hittar du vanligtvis i vete, korn eller råg. I det här receptet ersätts mjöl av nötter, frön och kokosmjöl. Brödet har ett mycket lågt GI och innehåller inget socker eller sötningsmedel.

1 st. bröd

Ingredienser

75 g valnötter
75 g cashewnötter
150 g linfrön
1 msk kanel
100 g kokosmjöl
75 g solroskärnor
75 g pumpakärnor
5 ägg
5 msk olivolja

Tillagning

Mixa hälften av valnötter och cashewnötter till ett fint mjöl, grovhacka de resterande och lägg allt i en bunke. Tillsätt linfrön, kanel, kokosmjöl, solros- och pumpakärnor. Knäck i 5 ägg, tillsätt olivoljan och blanda sedan samman allt till en smet. Häll smeten i en avlång kakaform med bakplåtspapper. Grädda brödet i 45-60 min i 160 grader, ta ut och låt det svalna på galler. Servera ditt hälsobröd med t.ex. mager ost, skinka och avokado.

Näringsvärde per 100g

420 Kcal

16.7 g Protein
33.8 g Fett
5.4 g Kolhydrater