Fläskfilégryta med cornichons

Blir det fläskfilégry­ta och ris/gryn över går det bra att frysa tillsammans eller var för sig. Spara cornicho­nerna i sitt spad i burken, om inte alla skulle gå åt. I sitt spad håller de länge i kylen

 

INGREDIENSER:

  • ca 500 g fläskfilé
  • 1 ölkorv
  • 200 gul lök, 2-3 st
  • 1 bit kålrot, 300 g
  • 4 portioner ris/gryn
  • 2 msk smör
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 burk krossade tomater, 210 g
  • 1 msk svensk senap
  • 1 msk kinesisk soja
  • 2 dl créme fraiche
  • 1 grön paprika
  • 1 burk cornichons, 350 g

TILLAGNINGSTID:

30 – 35 min (aktiv tid)

40 – 45 min (total tid)

GÖR SÅ HÄR:

  1. Skär ca 500 g fläskfilé i 1 cm tjocka skivor. Krydda med ½ tsk salt och 2 krm svartpeppar. Skär 1 ölkorv i 1 cm tjocka skivor.
  2. Hacka 200 gul lök (2-3 st). Skala och skär 1 bit kålrot (300 g) i 2 cm stora tärningar.
  3. Ris (kastrull): Koka ris/gryn till 4 personer.
  4. Fläskfilé + grönsaker (gryta+ tallrik): Hetta upp 2 msk smör i grytan och bryn köttet och korven på hög värme i två omgångar, ca 1 min/sida. Lägg köttet och korven på en tallrik. Tillsätt löken, kålroten och 2 pressade vitlöksklyftor och fräs på medelhög värme i ca 7 min.
  5. Tillsätt 1 burk krossade tomater (210 g), 1 msk svensk senap, 1 msk kinesisk soja, 1 tsk salt, 2 krm svartpeppar, 2½ dl vatten, 2 dl créme fraiche och köttet och korven. Låt grytan puttra under lock i 5-10 min. Strimla 1 grön paprika och vänd ner i grytan de sista 2 min.
  6. Häll av spadet från 1 burk cornichons (350 g) och lägg dem i en skål.
  7. Servera fläskfilégrytan med riset/grynen och cornichons

Smaklig måltid!

Källa: Middagsfrid (www.middagsfrid.se)