Hälsofördelarna med fisk

Det finns flera hälsofördelar med att äta fisk ett par gånger i veckan. Förutom att fisk innehåller nyttiga fetter och proteiner är det också en bra källa till mineraler som jod och selen. I fet fisk finns det också en hel del D-vitamin som vi även får från solen och det ger oss nordbor ett bra skäl till att äta fet fisk under vinterhalvåret.

Fet fisk som är rik på omega 3 och D-vitamin:
* Lax, Makrill, Sardiner och Sill

Vit fisk som innehåller få kalorier och är fettsnål:
* Torsk, Gädda, Hälleflundra och Sej

KRAV/ekologiskt – Att köpa KRAV-märkt fisk betyder att fisket ska vara långsiktigt hållbart, utföras med säkra metoder och vara spårbart vilket kan vara bra att tänka på när du köper fisk. Om fisken har levt ett bra liv finns det större chans att den innehåller mer nyttiga fetter, mineraler och vitaminer.